SMRT ČETIRI LAVIĆA UZBURKALA JAVNOST: Direktor ZOO vrta Palić, Petar Savić podneo ostavku!
Foto: Facebook/ZOO vrt, printscreen subotica.com

ZAPOSLENI BEZ KOMENTARA

SMRT ČETIRI LAVIĆA UZBURKALA JAVNOST: Direktor ZOO vrta Palić, Petar Savić podneo ostavku!

Srbija -

Direktor Zoološkog vrta Palić, Petar Savić, kako nam je potvrđeno u tom preudzeću, podneo je ostavku na rukovodnu funkciju direktora, a Gradsko veće Subotice je juče, 30. septembra, predložilo rešenje o imenovanju Sonje Mandić, diplomirane pravnice, na mesto vršioca dužnosti direktora ustanove ZOO vrt Palić, na godinu dana.

Petar Savić je rešenjem Skupštine Grada Subotice, 3. decembra 2020. godine imenovan na mesto direktora ZOO Palić, na mandat od 4 godine, a 20 septembra 2021. godine dao je ostavku na mesto direktora, stoji u rešenju, sa 29. sednice Gradskog veća. U obrazloženju predloga v.d. vršioca dužnosti ZOO Palić navodi se, da Sonja Mandić ispunjava uslove, a kandidata na tu funkciju imenuje i razrešava Skupština Grada, verovatno na prvoj narednoj sednici, dok se razlozi ostavke Savića ne navode.

Lav
foto: Facebook/ZOO vrt

Ostavku direktora koji je pobrao mnoge pohvale za svoj rad i stručnost, ne komentarišu ni zaposleni u toj ustanovi, kao ni imenovanje Sonje Mandić, za v.d. direktora, kažu da to još zvanično nije potvrđeno ni zaposlenima. Petar Savić se nije javio na telefonski poziv, a PR ZOO vrta Jelena Toljagić kaže za Kurir, da u preduzeću znaju za ostavku direktora, ali ne znaju razloge ostavke, niti su zvanično obavešteni o imenovanju vršioca dužnosti direktora.

„U preduzeću sve funkcioniše kao i obično, svi znaju svoj posao i zadatke, a zamenik direktora Robert Santo takođe je na svojoj funkciji, ali zvaničnih informacija o imenovanju vršioca dužnosti direktora još nemamo“, kaže Toljagić.

ZOO vrt Palić nedavno se našao u fokusu interesovanja javnosti, prvo zbog obnovljenih ugovora o usvajanju životinja, kada su građani pored kaveza mogli da postave tablu sa imenom usvojitelja, poš[to su oni donirali sredstva za bolje uslove boravka životinja u ZOO vrtu. Veliko interesovanje pobudila je lavica Kiara, koja je dobila četiri potomka, a i oni su dobili svog usvojitelja, jednu privatnu apotekarsku ustanovu, kao donatora. Međutim, na žalost, sva četiri mladunca su uginula, o čemu javnost nije odmah obaveštena, što je izazvalo buru komentara i sumnji oko pravilne brige za životinje.

Lav
foto: Facebook/ZOO vrt

„Odgovarali smo i potvrdili tu informaciju o uginuću lavića, onima koji su se interesovali, i to odmah nakon događaja, ali zvanično saopštenje ne dajemo za svaki pojedinačni slučaj, ukoliko nema interesovanja javnosti“, navela je, za Kurir, Toljagić. Nakon uginuća lavića, spekuliše se da lavica nije brinula dovoljno i da su potomci uginuli navodno, zbog neuhranjenosti. Iako su zaposleni hranili laviće i na cuclu, tvrdi se nezvanično i da lavica nije bila sama u kavezu i da je mladunčad pojeo lav, što nije retka pojava u svetu velikih mačaka.

Govori se i o uginuću drugih životinja u ovom drugom, najllepšem ZOO vrtu u Srbiji, koji posećuju hiljade posetilaca svake godine. Pošto zvaničnih odgovora oko razloga ostavke direktora Savića, koju je dao 20. septembra, nema, stvoren je prostor za spekulacije da je poslednja afera, uginuća četiri lavića, navodno uticala da direktor ZOO vrta da ostavku, što će verovatno biti i tema predstojeće sednice Skupštine Grada, na kojoj će se ostavka i usvajati, kao i predlog imenovanja vršioca dužnosti

Kurir.rs/N.H.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track