Najnovije vesti

ŽUPSKA VINSKA TRKA POVODOM DANA PROKUPCA: Lepa tradicija se nastavlja 9. oktobra
Foto: Kurir/Ž.M.

aleksandrovac

ŽUPSKA VINSKA TRKA POVODOM DANA PROKUPCA: Lepa tradicija se nastavlja 9. oktobra

Srbija

Tradicionalna manifestacija Župska vinska trka, peta po redu, biće održana u subotu, 9. oktobra, saopštio je organizator - Udruženje "Domovina" iz Aleksandrovca.

Udruženje “Domovina” iz Aleksandrovca odredilo je da start Župske vinske trke bude u 11 časova ispred Muzeja vinarstva i vinogradarstva, cilj u centru Aleksandrovca, kod Fontane, a sve to u subotu, 9. oktobra.

Župska vinska trka
foto: Kurir/Ž.M.

Organizator je obezbedio da i ove godine budu pripremljene dve poznate staze, od 13 i 21 kilometar, a dato je i obećanje da će biti lep provod i odlična zabava. Takmičari će po stazama trčati, šetati, odmarati, fotografisati, razgovarati i degustirati na osvežavajućim stanicama najbolje župske kapljice brojnih vinara.

Ove godine Vinska trka ponovo trči u susret proslavi Međunarodnog dana prokupca, koji će se u Župi obeležiti 10. oktobra.

Organizator Župske vinske trke, Udruženje "Domovina" iz Aleksandrovca, poziva sve rekreativce, avanturiste i vinoljupce da provedu naredni vikend u Župi, da istraže i upoznaju predivne predele, vinarije, podrume, kafane i restorane, i srdačne, vredne i gostoljubive Župljane, ali i da vide i uvere se u prekrasne lepote potkopaoničkog kraja, kakvih nema nigde u svetu.

Kurir.rs/Ž. M.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track