NASTAVLJEN CRNI NIZ U LOZNICI: Preminula još dva pacijenta od korona virusa!
Foto: Kurir/T.I.

pandemija

NASTAVLJEN CRNI NIZ U LOZNICI: Preminula još dva pacijenta od korona virusa!

Srbija -

LOZNICA – Od prethodnog vikenda u svakom zajedničkom izveštaju lozničke Opšte bolnice i Doma zdravlja ‘’Dr Milenko Marin’’ ima preminulih pacijenata na kovid odeljenjima. Korona je odnela još dva života, ukupno jedanaest od petka, a kovid odeljenja su sve punija.

Trenutno je na bolničkom lečenju 139 pacijenata, jedanaest više nego juče, a ukupan broj mesta je sa pre deset dana vraćenim Internim odeljenjem u crvenu zonu 141 tako da će, ukoliko se ovako nastavi, u funkciju morati da se stavi i deo zgrade Psihijatrije sa dvadesetak postelja. Tri pacijenta su intubirana, a pet je na neinvazivnoj respratornoj podršci.

U Trijažnom centru juče je pregledan 271 pacijent, 27 manje nego dan pre, od kojih se 105 javilo na prvi pregled sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid infekciju, a 67 je upućeno infektologu. Kroz ambulantu Infektivnog odeljenja prošlo je 169 pacijenata, a za njih 58 bio je to prvi pregled zbog moguće korone. Još 40 novih pneumonija otkrila je Služba za radiološku dijagnostiku koja je uradila 214 radiografija pluća.

Ponovo je u Mačvanskom okrugu u sredu došlo do povećanja broja pozitivnih u odnosu na dan ranije, ali i obolelih. Potvrđen je 411 pozitivan uzorak na kovid -19, 37 više, a trenutno je 5.083 obolelih, 62 više nego u prethodnom izveštaju Zavoda za javno zdravlje u Šapcu.

U sredu su trocifreni bili Šabac sa 145 i Loznica sa 135 novopozitivnih osoba, a daleko manje imaju ih Bogatić 32, Ljubovija 30, Krupanj 27, Koceljeva 17, Vladimirci 14 i Mali Zvornik jedanaest. Što se tiče obolelih dva grada ih imaju ubedljivo najviše, Šabac 2.317 i Loznica 1.291 dok su ostalih šest opština sve trocifrene, Bogatić 434, Ljubovija 301, Koceljeva 219, Krupanj 218, Vladimirci 177 dok 126 osoba boluje od kovida u Malom Zvorniku.

Kurir.rs/T.Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track