PREDSEDNIK VUČIĆ: Radnicima Krušika biće overene zdravstvene knjižice
Foto: Kurir.rs/S.S.

dobiće uplaćene zdravstvene doprinose

PREDSEDNIK VUČIĆ: Radnicima Krušika biće overene zdravstvene knjižice

Srbija -

VALJEVO - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas na konferenciji za novinare da će radnicima Krušika biti overene zdravstvene knjižice.

- Ljudi u Krušiku dobiće uplaćene zdravstvene doprinose. Srećan sam zbog svega što sam danas video na Sajmu naoružanja i verujem da ćemo napraviti značajne ugovore. Ja sam u prethodna dva dana razgovarao sa dvojicom ministara odbrane i načelnik Generalštaba, uz sve predsednike, premijere i ministre spoljnih poslova i mi nastavljamo tu saradnju. Potpisali smo nekoliko memoranduma o razumevanju i više ugovora- rekao je Vučić u Beogradu, gde se održava Samit pokreta nesvrstanih.

Radnici Krušika, koji šest meseci nemaju overene zdravstvene knjižice, zatražili su prošlog petka pomoć države u rešavanju ovog, ali i drugih problema ove vojne fabrike. Na konferenciji za novinare četiri fabrička sindikata predsednik Samostalnog sindikata Branko Petrović je poručio da je fabrika u velikim problemima i da Krušik bez pomoći države ne može da servisira dugove prema radnicima i dobavljačima.

Prema informacijama kojima raspolažu sindikati Krušik Fondu za zdravstveno osiguranje duguje oko 170 miliona dinara i fabrika nije u stanju da dug samostalno uplati.

Sindikalci kažu da je obim proizvodnje značajno smanjen i da je trenutna uposlenost 10 do 12 odsto. U Krušiku je trenutno zaposleno oko 2.500 radnika, od toga u stalnom radnom odnosu oko 1.200, dok su ostali po ugovoru.

Kurir.rs/S.S./FOTO: S.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track