ŽIVOTNA SREDINA U CENTRU PAŽNJE: Evropska nedelja lokalne demokratije u Vranju
Ilustracija, Foto: Kurir/T.S.

obeležavanje

ŽIVOTNA SREDINA U CENTRU PAŽNJE: Evropska nedelja lokalne demokratije u Vranju

Srbija -

Radionicom o stanju životne sredine u Vranju u amfiteatru Akademije tehničko-strukovnih vaspitačkih studija počeo je program obeležavanja ,,Evropske nedelje lokalne demokratije" (ENLD) u Vranju. Danijela Milosavljević, gradska većnica istakla je da se Grad Vranje, kao i prethodne dve godine, uključio u obeležavanje ovog evropskog godišnjeg događaja sa ciljem da što više ljudi uzme učešće u procese donošenja odluka koje su važne za razvoj i unapređenje lokalne zajednice.

,,Ove nedelje biće realizovane radionice koje se odnose nazaštitu i očuvanje životne sredine. Prioritet je unapređenje ekološke svesti građana i preduzimanje mera kako bi se očuvala priroda. Takođe, u okviru programa obeležavanja Evropske nedelje lokalne demokratije, predstavnici javnih preduzeća ,,Vodovod” , ,,Komrad” i ,,Srbijašume” održaće predavanja na temu zaštite i unapređenja životne sredine.

Najvažniji cilj je indentifikovanje problema, a nakon toga razmatranje svih predloga za njihovo rešavanje. Zbog toga, koristim priliku da pozovem pre svega mlade ljude da narednih dana prisustvuju planiranim radionicama i daju svoj doprinos i predloge za rešavanje problema u oblasti ekologije, što će doprineti čistijoj i uređenijoj životnoj sredini u našem gradu”, istakla je gradska većnica.

Ilustracija
Ilustracijafoto: T.S.

Biće organizovane radionice koje se odnose na ulogu grada i javnih preduzeća u zaštiti životne sredine, klimatske promene i ulogu građana u zaštiti životne sredine i ozelenjavanje grada.

Grad Vranje i ove godine učestvuje u obeležavanju ,,Evropske nedelje lokalne demokratije" (ENLD), koja se održava pod sloganom „Zaštita životne sredine: lokalne zajednice preduzimaju mere". U okviru ovog evropskog godišnjeg događaja lokalne vlasti iz 47 država organizuju javne događaje i susrete sa građanima u cilju njihovog uključivanja u rešavanje aktuelnih pitanja.

Cilj organizovanja ,,Evropske nedelje lokalne demokratije” jepromosivanje i podsticanje demokratske participacije, posebno na lokalnom nivou, podizanje svesti građana o načinu rada lokalnih vlasti, kao i informisanje o mogućnostima učešća u lokalnim procesima donošenja odluka.

(Kurir.rs/T.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja