PROKUPAČKI ŠKOLSKI SEMAFOR: Članica Gradskog veća potvrdila, sve osnovne i srednje škole u zelenoj zoni
Foto: Marina Lopičić

opet u klupama

PROKUPAČKI ŠKOLSKI SEMAFOR: Članica Gradskog veća potvrdila, sve osnovne i srednje škole u zelenoj zoni

Srbija -

PROKUPLJE - Sve prokupačke osnovne i srednje škole od danas su ponovo u "zelenoj zoni", što znači da su svi djaci u školskim klupama i da slušaju redovnu nastavu na časovima od 45 minuta, izjavila je članica Gradskog veća za obrazovanje Katarina Veljović.

Ona je agenciji Beta rekla da je odluka doneta zbog poboljšane epidemiološke situacije u Prokuplju, posebno među školskom decom, kod kojih trenutno nema pozitivnih na korona virus.

Kako je naglasila, u prokupačkim školama se situacija sa brojem zaraženih stalno prati od Instituta za javno zdravlje i Ministarstva prosvete, pa će se na osnovu tih podataka i nastava u školi organizovati, i ako bude potrebno menjati način rada i praćenje nastave.

Veljovićeva je izrazila nadu da će situacija sa korona virusom dozvoliti da deca i nadalje na ovaj način pohadjaju nastavu, jer se na taj način najbolje i najbrže usvaja znanje.

Do nedavno, zbog povećenog broja inficiranih korona virusom medju školskom decom, sve prokupačke srednje škole radile su po kombinovanom modelu nastave, odnosno djaci su slušali nastavu u učionicama po grupama.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track