MORAVIČKI OKRUG: Još 189 novozaraženih, na kovid odeljenjima još dvoje dece, dve trudnice i jedna porodilja
Foto: Kurir.rs/D.Č.

kovid bilans

MORAVIČKI OKRUG: Još 189 novozaraženih, na kovid odeljenjima još dvoje dece, dve trudnice i jedna porodilja

Srbija -

ČAČAK - Na kovid odeljenjima čačanske bolnice tokom protekla 24 sata preminula su četiri pacijenta, dva muškarca iz Čačka i dva iz Ivanjice. U četvrtom talasu korona zaraze, od sredine jula do danas, preminulo je 109 pacijenata iz Moravičkog okruga – 80 iz Čačka, 19 iz Ivanjice, devet iz Lučana i jedna iz Gornjeg Milanovca.

U kovid paviljonima bolnice trenutno su hospitalizovana 144 pacijenta, jedan manje nego juče. U respiratornom centru leči se 15 bolesnika, nod kojih je jedan priključen na respirator.

U protekla 24 sata primljeno je 15 pacijenata sa simptomima koji ukazuju na moguću infekciju koronavirusom, bilo je devet otpusta na kućno lečenje, kao i po jedan transport u specijalizovane kovid bolnice u Kruševcu i Batajnicu i jedan u “Anemiju“ u Ivanjici. Hospitalizovana sa dva deteta na pedijatriji, dve kovid pozitivne trudnice i jedna porodilja na ginekologiji, a četiri osobe sa povredama su u izolaciji na odeljenju hirurgije. U prijemno-trijažnoj ambulanti čačanske bolnice juče su evidentirana 123 pregleda, od čega 68 prvih. Dan pre toga bilo je 68 prvih i 98 kontrolnih pregleda.

Prema podacima čačanskog Zavoda za javno zdravlje u Moravičkom okrugu testirano je 603 građana, od kojih je kod 189 potvrđeno prisustvo korona virusa. Od 380 uzoraka iz Čačka pozitivnih je 115, iz Gornjeg Milanovca od 103 uzorka pozitivnih je 38, iz Lučana od 57 uzoraka pozitivnih je 22 i iz Ivanjice od 63 uzorka pozitivnih je 14.

U utorak je u Čačku vakcinisano je 459 sugrađana, od toga 59 primilo je prvu dozu, 64 je revakcinisano, a 336 Čačana primilo je treću dozu vakcine.

Kurir.rs/D.Č.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track