KRUŠEVAC: Održan Mali sajam knjiga i izdavaštva Rasinskog okruga 2021.
Foto: Kurir.rs/Ž.M.

Klub Kulturnog centra Kruševac

KRUŠEVAC: Održan Mali sajam knjiga i izdavaštva Rasinskog okruga 2021.

Srbija -

KRUŠEVAC - U Klubu Kulturnog centra Kruševac predstavljen je novi, tridesetdrugi broj, Časopisa za kulturu i umetnost ,,Putevi kulture".

Bio je to jedini program u okviru Malog sajma knjiga i izdavaštva Rasinskog okruga, koji je održan u znatno smanjenom formatu zbog propisanih protivpandemijskih mera u borbi protiv virusa Kovid 19. Tema ovog broja časopisa bila je ,,Lek", a za naredni broj najavljena je tema ,,Knjiga".

1 / 6 Foto: Kurir.rs/Ž.M.

Jedanaesti obnovljeni Sajam knjiga u organizaciji Kulturnog centra Kruševac u saradnji sa Narodnom bibliotekom i Istorijskim arhivom iz Kruševca, simbolično je obeležen uz prisustvo manjeg broja izlagača i posetilaca. -Sajam knjiga i izdavaštva Rasinskog okruga ,u kalendaru dešavanja Rasinskog okruga, zauzima veoma značajno mesto i najveća je okružna manifestacija, namenjena promociji književnog stvaralaštva, nauke, obrazovanja, kao i pokretanju i razmeni aktuelnih kulturnih i društvenih pitanja, istakla je Violeta Kaplarević, direktorka Kulturnog centra Kruševac. Čelnica KCK govorila je o značaju časopisa „Putevi kulture“ za srpsku kulturnu periodiku, koji datira od 2003. godine.

Kruševac, Sajam knjiga, Putevi kultura
foto: Kurir.rs/Ž.M.

-Širok i bogat sadržaj kulturnih i umetničkih ostvarenja deonica su na putu kulture, što predstavlja veliku dragocenost Kruševca. Duh kulture i dela umetnika, našim časopisom za kulturu i umetnost mogu da struje ka Beogradu i ostalim gradovima Srbije i time ga svrstavaju u dragocen izbor svih onih koji istražuju život u kulturi i umetnosti, istakla je direktorka Kulturnog centra. Brojni pesnici su govorili svoje stihove, a ostali saradnici su predstavili svoje radove u časopisu.

Kruševac, Sajam knjiga, Putevi kultura
foto: Kurir.rs/Ž.M.

Kurir.rs/Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track