Najnovije vesti

RIBARI SPASILI PROMRZLO LANE IZ JEZERA: Da je ostalo još malo u vodi sigurno bi uginulo! FOTO
Foto: Kurir.rs/T.Ilić

JUNACI

RIBARI SPASILI PROMRZLO LANE IZ JEZERA: Da je ostalo još malo u vodi sigurno bi uginulo! FOTO

Srbija

MALI ZVORNIK – Promrzlo i preplašeno lane izvukli su iz Zvorničkog jezera ribolovci Miodrag Ćirić i njegov kolega Nikola Vučetić. Lane je bilo u vodi blizu obale, ali toliko iscrpljeno da nije imalo snage da samo izađe iz jezera.

lane
foto: Kurir.rs/T.Ilić

- Pošli smo na pecanje i primetili u vodi lane. Temperatura je bila niska, a ono nije smelo da izađe iz jezera, a nije ni imalo snage za tako nešto. pretpostavljam da je bežeći od pasa ušlo u jezero sa namerom da ga prepliva, ali se vratilo iznemoglo i nije moglo na obalu.

Da je ostalo u vodi sigurno bi uginulo. Izvukli smo ga iz jezera, stavili u čamac i prebacili do objekta "Montekarlo" u Čitluku čije osoblje je priskočilo u pomoć, dalo ćebe da umotamo i ugrejemo lane.

lane
foto: Kurir.rs/T.Ilić

Reč je o ovogodišnjem lanetu koje nije imalo uočljivih povreda. Pozvali smo veterinara koji je pregledao životinju, a onda je predali Lovačkom udruženju ‘’Crni vrh“, koje je dalje preduzelo šta treba da lane bude dobro – priča Miodrag Ćirić, poznati malozvornički sportski ribolovac.

lane
foto: Kurir.rs/T.Ilić

Njemu ovo nije prvo lane koje je spasao iz Zvorničkog jezera. On je u sredinom juna prošle godine, u mestu Budišić, u jezerskoj hladnoj vodi, među stenama našao zaglavljeno lane, staro oko dva meseca.

Posle uspešnog spasavanja i tada je pozvao prijatelje iz Lovačkog udruženja ‘’Crni vrh’’ iz Malog Zvornika koji su preuzeli životinju. Tako će zahvaljujući Ćiriću, a ovoga puta i Vučetiću, dva laneta nastaviti da trčkaraju slobodno.

Kurir.rs/T.Ilić

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track