GRAD VRANJE NEZAPOSLENIMA DAJE SUBVENCIJE ZA SAMOZAPOŠLJAVANJE: Raspisan Javni poziv, iznos do 250.000 dinara
Foto: T. S.

nacionalna služba za samozapošljavanje

GRAD VRANJE NEZAPOSLENIMA DAJE SUBVENCIJE ZA SAMOZAPOŠLJAVANJE: Raspisan Javni poziv, iznos do 250.000 dinara

Srbija -

Subvencija za samozapošljavanje namenjena je nezaposlenima koji se vode na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje, filijala Vranje, za otpočinjanje poslovne delatnosti.

Obuhvaćene su oblasti proizvodnja, zanatstvo i usluge, sa posebnim osvrtom na kategorije teže zapošljivih lica, mladi do 30 godina starosti, žene, dugoročno nezaposleni koji su na evidenciji duže od 12 meseci, osobe sa invaliditetom, Romi i ostali.

Grad Vranje raspisao je Javni poziv nezaposlenima za dodelu subvencija za samozapošljavanje u 2021. godini.

Subvencija za samozapošljavanje dodeljuje se u jednokratnom iznosu do 250.000 dinara, radi osnivanja radnje, zadruge ili drugog oblika preduzetništva, kao i osnivanja privrednog društva, ukoliko osnivač zasniva u njemu radni odnos.

Nezaposleni koji ostvari pravo na subvenciju za samozapošljavanje u obavezi je da obavlja registrovanu delatnost i po tom osnovu izmiruje doprinose za obavezno socijalno osiguranje najmanje 12 meseci, počevši od dana otpočinjanja obavljanja delatnosti.

Zahtev sa biznis planom i dokumentacijom podnosi se Gradu Vranju, adresa Kralja Milana 1, neposredno ili putem pošte na propisanom obrascu koji se može preuzeti sa sajta Grada Vranja.

(Kurir.rs/T. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track