NOVI DEČIJI MOBILIJAR NA BAGDALI: Investicija u objekat za decu sa posebnim potrebama
Foto: Kurir.rs/Ž.M.

NOVI DEČIJI MOBILIJAR NA BAGDALI: Investicija u objekat za decu sa posebnim potrebama

Srbija -

Ove godine, JKP “Kruševac” je u saradnji sa Gradom konkurisalo za dodelu sredstava prikupljenih po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja kod Ministarstva pravde.

Zamenik gradonačelnice Kruševac je obišao novopostavljeni mobilijar i pohvalno se izrazio:

- Projekat nosi naziv “Dečije carstvo” i odnosi se na savremeno igralište za igru dece. Pored mobilijara za igru zdrave dece ova igraonica poseduje i mobilijare za igru dece sa posebnim potrebama. Na taj način želeli smo da podstaknemo inkluziju dece sa posebnim potrebama i uključimo ih u svakodnevno druženje i rast sa svojim vršnjacima. Ovo je prva igraonica tog tipa na teritoriji našeg grada i pored toga poseduje sve potrebne sertifikate koje propisuje Pravilnik o bezbednosti dečjih igrališta. Ministarstvo pravde je za ovaj Projekat dodelio sredstva u iznosu od oko 4,8 miliona dinara“.

Kruševac, mobilijar
foto: Kurir.rs/Ž.M.

Direktorka JKP “Kruševac” Snežana Radojković je izjavila da je ovo preduzeće o svom trošku izvršilo pripremne radove na terenu, betoniranje prostora za postavljanje igraonice i parterno uređenje prostora oko igraonice.

Kruševac, mobilijar
foto: Kurir.rs/Ž.M.

Ministarstvo pravde je poslednjih godina godina za projekte dodelilo sredstva prikupljena po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja mnogim ustanovama u Kruševcu: Vaspitno- popravnom domu, Domu zdravlja, Opštoj bolnici, osnovnim školama „Jovan Popović“ i „Sveti Sava“ Čitluk, Gimnaziji i Ekonomsko - trgovinskoj školi, Preškolskoj ustanovi „Nata Veljković“, Gerontološkom centru i Centru za socijalni rad.

(Kurir.rs/Ž.M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track