POTPISANI UGOVORI O DODELI 12 PLASTENIKA: Podrška poljoprivrednicima u Kruševcu
Foto: Kurir/Ž.M.

U Gradskoj upravi

POTPISANI UGOVORI O DODELI 12 PLASTENIKA: Podrška poljoprivrednicima u Kruševcu

Srbija -

U Gradskoj upravi Kruševca danas su potpisani ugovori za dodelu plastenika i poljoprivredne opreme sa odabranim socijalno ugroženim porodicama. Događaju su prisustvovali predstavnici Gradske uprave i nemačke humanitarne organizacije rbeiter – Samariter –Bund.

Kruševac, plastenici
foto: Kurir/Ž.M.

Ugovore su potpisali predstavnici organizacije ASB sa korisnicima projekta „Direktna socijalno – ekonomska pomoć ugroženim porodicama i pružaocima socijalnih usluga u lokalnim zajednicama u Srbiji.“ Projekat finansira nemačko Ministarstvo spoljnih poslova, a implementira ASB uz podršku lokalnih samouprava. U Kruševcu se radi o donaciji 12 plastenika socijalno ugroženim porodicama u vrednosti od 18.000 eura, učešće Grada je 3.000 evra, a projekat će se realizovati do kraja tekuće godine. Cilj projekta je da doprinese socijalno – ekonomskoj inkluziji veoma ugroženih porodica i pojedinaca i da stvori bolje uslove za njihov život i zaposlenje.

Kruševac, plastenici
foto: Kurir/Ž.M.

Nakon postavljanja plastenika, svim korisnicima biće održane i terenske obuke na temu „Osnove plasteničke proizvodnje“, gde će se na praktičan način upoznati sa proizvodnjom, potencijalnimrizicima i problemima sa kojima se proizvođači mogu susresti, kao i koracima ka uspešnoj i profitabilnoj proizvodnji dobara.

Pomoćnik gradonačelnice Kruševca za poljoprivredu Marko Knežević je izjavio: „Grad Kruševac kao pomoć poljoprivrednicima sprovodi niz mera subvencionisanja – pre svega za kupovinu mehanizacije i opreme (u šta spadaju i plastenici) i osiguranje useva, plodova i višegodišnjih zasada, što će poljoprivrednicima biti na raspolaganju od sledeće godine“.

Kurir.rs/Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track