RASPISANI IZBORI ZA SAVETE MESNIH ZAJEDNICA: Predsednik Skupštine grada Kruševca doneo odluku
Foto: Kurir/Ž.M.

RASPISANI IZBORI ZA SAVETE MESNIH ZAJEDNICA: Predsednik Skupštine grada Kruševca doneo odluku

Srbija -

Predsednik Skupštine grada Kruševca Predrag Vukićević danas je potpisao Odluku o raspisivanju izbora za Savete mesnih zajednica na teritoriji grada Kruševca. Svečanom događaju su prisustvovali i članovi Komisije za sprovođenje izbornog procesa, kaže se u saopštenju Gradske uprave.

Kruševac, Predrag Vukićević
foto: Kurir/Ž.M.

„Pozivam građane da uzmu učešća u izborima za Savete mesnih zajednica i da se kandiduju za članove Saveta kako bi kroz rad u svojim naseljima uticali na što kvalitetnije odluke i realizaciju investicija u mesnim zajednicama. Izborna komisija za sprovođenje izbora za Savete mesnih zajednica početkom sledeće nedelje doneće Uputstvo za sprovođenje izbora kao i potrebne obrasce za kandidovanje. Izbori za Savet mesne zajednice sprovode se po pravilu neposredno i tajnog glasanja na osnovu opšteg i jednakog izbornog prava, u skladu sa Statutom mesne zajednice i Odlukom o mesnim zajednicama na teritoriji grada Kruševca“, kaže Predrag Vukićević, predsednik Skupštine grada.

Svaki poslovno sposoban građanin sa prebivalištem na području mesne zajednice, koji je navršio 18 godina života, ima pravo da bira i da bude biran u Savet mesne zajednice.

Kruševac, Predrag Vukićević
foto: Kurir/Ž.M.

U skladu sa teritorijalnim principom, u seoskim mesnim zajednicama koji su sastavljeni iz više sela, svako selo bira svoje članove Saveta mesne zajednice, u skladu sa brojem koji je određen u Statutu. Kandidata za člana Saveta predlaže najmanje 10 građana sa biračkim pravom i prebivalištem na području mesne zajednice, odnosno sela ako je mesna zajednica obrazovana za više sela (naseljenih mesta).

Svaki građanin može predložiti samo jednog kandidata za člana Saveta mesne zajednice. Izbori su raspisani za 28.novembar 2021. godine. Rokovi za vršenje izbornih radnji teku od narednog dana od dana objavljivanja u Službenom listu grada Kruševca. Izbore će sprovesti Izborna komisija za sprovođenje izbora za članove Saveta MZ, birački odbori i Drugostepena izborna komisija.

Kurir.rs/Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track