Najnovije vesti

PELCOVANJE U VALJEVU: Stigle vakcine protiv gripa za starije od 65 (FOTO)
Foto: Kurir/S.S.

IMUNIZACIJA

PELCOVANJE U VALJEVU: Stigle vakcine protiv gripa za starije od 65 (FOTO)

Srbija
10:09h

VALJEVO - U holu Centra za kulturu Valjevo počela je imunizacija protiv sezonskog gripa četvorovalentnom vakcinom, koju mogu da prime i građani stariji od 65 i mlađi od 18 godina. Dom zdravlja u Valjevu je u prvoj isporuci dobio 2.575 vakcina, koje obuhvataju dva tipa virusa A i dva tipa virusa B.

Zainteresovani građani treba da dođu na vidno obeleženi ulaz za prijem vakcina protiv gripa, s obzirom da postoji zaseban ulaz za davanje vakcina protiv korona virusa.

Valjevo, imunizacija
foto: Kurir/S.S.

Građanima je već nedelju dana na raspolaganju vakcina domaćeg instituta „Torlak“, namenjena uzrastu od 18 do 65 godina, za koju će i dalje moći da se opredele na vakcinalnom punktu u holu Centra za kulturu. Do sada je ovu vakcinu primilo 125 sugrađana.

Zainteresovani građani će na vakcinalnom punktu imati konsultacije sa lekarom, koji će proceniti da li su trenutno u zdravstvenom stanju da prime vakcinu protiv gripa. Vakcinu ne mogu primiti osobe koje imaju respiratornu infekciju i temperaturu, dok ne ozdrave, kao i osobe osetljive na kokošje jaja, meso i perje.

Valjevo, imunizacija
foto: Kurir/S.S.

Vakcina protiv gripa preporučuje se svim rizičnim grupama građana, prvenstveno starijima od 65 godina i hroničnim bolesnicima, kao i onima koji su na radnom mestu u kontaktu sa puno ljudi. Za sticanje imuniteta potrebno je dve do tri nedelje, a stvara se imunitet za narednih šest do 12 meseci.

Kurir.rs/S.S./FOTO: S.S.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track