KORONA U MAČVANSKOM OKRUGU: Preminulo 5 pacijenata, u Šapcu najviše novozaraženih
Foto: Kurir.rs/T. Ilić

najnoviji podaci

KORONA U MAČVANSKOM OKRUGU: Preminulo 5 pacijenata, u Šapcu najviše novozaraženih

Srbija -

Nastavlja se niz loših vesti sa kovid odeljenja lozničke Opšte bolnice u Loznici gde je preminulo još pet pacijenata.

Trenutno je na bolničkom lečenju 135 kovid pacijenata, dva manje nego juče, pet je intubirano na respiratoru, a šest na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji, navodi se u današnjem izveštaju bolnice i Doma zdravlja "Dr Milenko Marin". Od početka meseca su na kovid odeljenjima preminula 44 pacijenta.

Tokom jučerašnjeg dana bilo je nešto manje pregleda u Trijažnom centru i manje snimanja pluća nego u utorak. U Trijaži su pregledana 223 pacijenta sa akutnim respiratornim tegobama od kojih 109 nije ranije dolazilo zbog simptomima mogućeg kovida, a ostalo su bili kontrolni pregledi. Infektologu je upućen 51 pacijent na dodatni pregled, a u ambulanti Infektivnog odeljenja ukupno su obavljena 123 pregleda osoba sa mogućom infekcijom kovida od kojih je za 31 to bio prvi put. Na 143 snimka pluća Služba za radiološku dijagnostiku otkrila je 26 novih pneumonija.

Bolje vesti stižu iz šabačkog Zavoda za javno zdravlje prema čijim podacima je broj pozitivnih u Mačvanskom okrugu i juče bio manji, za 17, a bolesnih za 97 osoba. Šabac nikako da ‘’siđe’’ ispod sto pa je u sredu bilo 112 pozitivnih, Loznica ih je imala 85, Bogatić 26, po 15 Vladimirci i Koceljeva, 13 Mali Zvornik, 11 Krupanj, a deset ih je bilo u Ljuboviji. U okrugu od kovida boluje 3.904 osobe, najviše u Šapcu 1.736 i Loznici koja je ‘’pala’’ ispod hiljadu i ima 976 obolelih od korona virusa. Slede Bogatić sa 311, Vladimirci 216, Krupanj 192, Koceljeva 188, Ljubovija 170, a najmanje ih je u Malom Zvorniku gde se sa virusom bori 115 građana.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track