KORONA U MAČVANSKOM OKRUGU: Još 296 novozaraženih, najviše u Šapcu
Foto: Kurir/T.I.

KORONA U MAČVANSKOM OKRUGU: Još 296 novozaraženih, najviše u Šapcu

Srbija -

Tri pacijenta preminula su tokom jučerašnjeg dana na kovid odeljenjima lozničke Opšte bolnice čime je crni bilans dostigao ukupno 65 izgubljenih života u oktobru.

Poslednjih mesec dana redovno se u izveštaju iz bolnice i Doma zdravlja ‘’Dr Milenko Marin’’ pominju preminuli kovid pacijenti i za trideset dana 75 ih je izgubilo bitku. Ovakav neprekidni crnih niz nije bio ni prošle jeseni u vreme, kako se tada činilo, najjačeg naleta kovida.

U Trijažnom centru ponovo je obavljeno gotovo tri stotine pregleda, javile su se 294 osobe od kojih se 126 na prvi pregled sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid infekciju, a 62 su upućene infektologu. Obavljeno je 139 pregleda u ambulanti Infektivnog odeljenja, a 42 osobe nisu ranije dolazile zbog sumnje na kovid. Služba za radiološku dijagnostiku uradila je 223 rendgena pluća i otkrila još 31 pneumoniju.

Na kovid odeljenjima hospitalizovano je 140 pacijenata, jedan manje nego juče, jedan je na invazivnoj, a šest su na neinvazivnoj respiratornoj podršci, navode iz bolnice u kojoj je među zaposlenima šest pozitivnih na kovid, jedan lekar, dva medicinska tehničara i tri medicinske sestre.

U Mačvanskom okrugu povećan je broj pozitivnih za 32, dok je za 21 manje obolelih u dva grada i šest opština. Prema podacima šabačkog Zavoda za javno zdravlje u okrugu je bilo 296 pozitivnih uzoraka na kovid – 19, a trocifren je jedino bio Šabac sa 123 novopozitivna. Loznica ih je imala 81, Bogatić 36 dok ih u ostalim mestima nije bilo više od 17 koliko je potvrđeno u Vladimircima i Krupnju. Jednocifreni su Koceljeva sa devet, Ljubovija osam i Mali Zvornik sa pet pozitivnih osoba. Od kovida u okrugu boluje 3.791 osoba. Šabac nastavlja smanjenje broja onih koji se bore sa koronom i sada ih je 1.654 dok Loznica ima 1.007 obolelih. Od šest opština prednjači Bogatić sa 356 bolesnih, slede ga Vladimirci sa 216 dok su ostali sa manje od dve stotine. Koceljeva ima 170 takvih, Krupanj 167, Ljubovija 109, a najbolje se drži Mali Zvornik gde boluju 103 osobe.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track