U LOZNIČKOJ BOLNICI MANJE KOVID PACIJENATA: Od korone u prva tri dana preminulo sedam osoba
Foto: T.Ilić

malo bolje

U LOZNIČKOJ BOLNICI MANJE KOVID PACIJENATA: Od korone u prva tri dana preminulo sedam osoba

Srbija -

LOZNICA – Duže od mesec dana u svakom zajedničkom izveštaju lozničke Opšte bolnice i Domazdravlja ‘’Dr Milenko Marin’’ pominju se smrtni slučajevi povezani sa kovidom. U oktobru ih je bilo 74, a i u prva dva dana novembra crni niz se nastavlja. Još četiri života su ugašena juče pa ih je već sedam izgubljeno u ovom mesecu.

Pritisak se nastavlja i na zaposlene u Trijažnom centru gde je juče pregledano 226 pacijenata sa akutnim respiratornim tegobama od kojih su 42 došla prvi put sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid infekciju, dok su ostalo bili kontrolni pregledi. Iz Trijaže je 47 pacijenata upućeno infektologu na dodatni pregled dok je u ambulanti Infektivnog odeljenja obavljeno ukupno 138 pregleda, a 34 osobe do sada nisu dolazile zbog sumnje na kovid.

Služba za radiološku dijagnostiku primila je 179 pacijenata i dijagnostikovano je 26 novih pneumonija. Trenutno su na kovid odeljenjima hospitalizovana 124 pacijenta, trinaest manje nego juče, tri su na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji, a dva intubirana na respiratoru. Prema podacima iz Doma zdravlja do sada su prvu dozu vakcine protiv kovida primile 41.453 osobe, drugu 39.953, a 9.785 treću. Na području Mačvanskog okruga tokom jučerašnjeg dana bilo je, prema podacima, šabačkog Zavoda za javno zdravlje, 82 manje pozitivnih i 64 manje obolelih nego dan pre.

U okrugu je potvrđen 241 pozitivan uzorak na kovid -19, Šabac je uporno trocifren sa sto pozitivnih, Loznica ih ima duplo manje - 46, sledi Bogatić sa 34, Krupanj 17, Vladimirci 15, Koceljeva 12, Mali Zvornik deset, a najbolje je bilo u Ljuboviji sa sedam novozaraženih. Trenutno je 3.634 obolelih, a među njima je najviše Šapčana i njih 1.524 se bori sa virusom. Loznica ima 911 takvih osoba, Bogatić 406, Vladimirci 221, Krupanj 207, Koceljeva 157, Ljubovija 108, a boluje i tačno sto Malozvorničana.

Kurir.rs/T.Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track