KORONA BILANS U LOZNICI: Pune ruke posla na kovid odeljenjima bolnice
Foto: T.Ilić

presek

KORONA BILANS U LOZNICI: Pune ruke posla na kovid odeljenjima bolnice

Srbija -

LOZNICA – Oktobarska slika stanja sa koronavirusom gotovo da je sasvim preslikana i u novembru, i dalje je mnogo posla za zaposlene u lozničkoj Opštoj bolnici i Trijažnom centru Doma zdravlja ’’Dr Milenko Marin’’, a zajednički izveštaji ove dve ustanove i dalje svakodnevno imaju loše vesti o preminulim pacijentima na kovid odeljenjima.

Minulog dana su još tri smrtna slučaju povezana sa kovidom tako da ih je u novembru već sedamnaest, a od početka oktobra 91 ukupno. Trenutno je na bolničkom lečenju 111 kovid pacijenata, pet manje nego juče, jedan je na invazivnoj, a dva na neinvazivnoj respiratornoj podršci. U Trijažnom centru pregledano je 215 pacijenata sa akutnim respiratornim tegobama. Od toga se 72 javilo prvi put sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid infekciju, dok su ostali bili kontrolni pregledi.

Iz Trijaže je 37 pacijenata upućeno infektologu na dodatni pregled, a u ambulanti Infektivnog odeljenja primljeno je 110 osoba od kojih šesnaest nije ranije dolazilo. Služba za radiološku dijagnostiku otkrila je na 164 snimka pluća još 20 novih pneumonija. Među zaposlenima u bolnici je devet pozitivnih, šest medicinskih tehničara i tri nezdravstvena radnika, svi su na kućnom lečenju. Na području Mačvanskog okruga od 1. do 7. novembra potvrđeno je 1.488 pozitivnih uzoraka na kovid -19, 241 manje nego prethodne sedmice dok je broj obolelih smanjen za 75 i trenutno ih je 3.138 u okrugu. Prema podacima šabačkog Zavoda za javno zdravlje u ponedeljak je bilo 240 pozitivnih uzoraka na kovid -19. Šabac je ponovo bio trocifren sa 107 pozitivnih, Loznica je imala 42, Vladimirci 23, Bogatić 19, Mali Zvornik 15, Krupanj 14, Ljubovija 11 dok je u Koceljevi bilo devet novozaraženih. Dva grada Šabac i Loznica imaju najviše obolelih, 1.345, odnosno 727, a slede Bogatić sa 353, Vladimirci 218, Krupanj 182, Koceljeva 106, Ljubovija 105, a trocifren je i Mali Zvornik sa 102 obolela građanina.

Inače, tokom vikenda nadležni su u Loznici obavili 185 kontrola objekata i napisana su dva prekršajna naloga od po 5.000 dinara zbog nenošenja zaštitnih maski.

Kurir.rs/T.Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track