DOČEKALI POSLE 17 GODINA: Meštani Parmenca i Riđaga gobili vodu sa gradskog vodovoda
Foto: EPA/Ilustracija

vodosistem Rzav

DOČEKALI POSLE 17 GODINA: Meštani Parmenca i Riđaga gobili vodu sa gradskog vodovoda

Srbija -

ČAČAK - Meštani čačanskih prigradskih mesnih zajednica Parmenac i Riđage, nakon 17 godina čekanja, dobili su gradsku vodu koja se distribuira sa vodosistema "Rzav".

Posao je urađen u okviru realizacije projekta vodosnabdevanja mesnih zajednica Beljina, Pridvorica, Parmenac, Riđage, Pakovraće i Međuvršje, a u ovoj fazi priključak je stigao do 43 domaćinstva.

"Protekle godine urađeno je 12 kilometara vodovodne mreže velikih prečnika i 43 kućna priključka. Očekuje se potpisivanje novog ugovora za izgradnju nastavka distributivne vodovodne mreže do Pakovraća i novih 221 priključaka, za šta je rebalansom budžeta opredeljeno 29,5 miliona dinara, od čega 7.400.000 finansiraju mesne zajednice, a 22.150.000. dinara Grad", izjavio je Milun Todorović, gradonačelnik Čačka. On je dodao da je otvaranje ponuda za izvođača radova planirano je za 19. novembar.

"Na ovaj način stvoreni su svi tehnički uslovi da se meštani Parmenca, Riđaga, Beljine i Pakovraća u drugoj visinskoj zoni, koji isplate ugovorene obaveze, priključe na ovaj vodosistem. Od 2016. do 2020. godine u vodosnabdevanje mesnih zajednica Beljina, Pridvorica, Parmenac, Riđage, Pakovraće i Međuvršje uloženo je 12 miliona dinara, prošle godine opredeljeno je 18 miliona, dok je novim ugovorom predviđeno još 29,5 miliona dinara. Od 2012. do 2021. godine investirano je 75 miliona dinara", kazao je Todorović. Pored izgradnje vodovodne mreže u Parmencu je završena i rekonstrukcija takozvanog puta ka Polugama i groblju, u dužini od 1.100 metara, za šta je izdvojeno 7,6 miliona dinara, a ranije je završen i put ka Petrovićima, u vrednosti od sedam miliona dinara.

Kurir.rs/D.Č.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track