Najnovije vesti

NA PRUZI U CENTRU BANJE KOVILJAČE NE RADI AUTOMATSKI PRELAZ: Rampa stoji podignuta i dok prolaze vozovi, obaveštene mašinovođe
Foto: T. Ilić

NA PRUZI U CENTRU BANJE KOVILJAČE NE RADI AUTOMATSKI PRELAZ: Rampa stoji podignuta i dok prolaze vozovi, obaveštene mašinovođe

Srbija
14:43h

Na automskom pružnom prelazu u centru Banje Koviljače poslednjih dana rampa stoji podignuta i dok prolaze vozovi.

Prelaz se nalazi na saobraćajnici koja spaja glavnu ulicu maršala Tita sa zaobilaznim putem, a ukršta se sa prugom Loznica – Mali Zvornik koja ovuda prolazi.

Kako saznajemo, o neispravnosti pružnog prelaza odmah su obaveštene mašinovođe pa za vozove, putničke i teretne, privremeno važi poseban režim saobraćaja. Nadležni kažu da se sve bezbednosne mere poštuju, mašinovođe imaju nalog da obavezno stanu i nastave dalje tek pošto se uvere da nema vozila na putu i da je to moguće učiniti bezbedno.

Banja Koviljača
foto: T. Ilić

Na pružnom prelazu kvar je, kažu nadležni, na automatici i čeka se da iz Beograda stigne originalni deo koji treba zameniti. Danas je peti dan kako se rampe ne spuštaju, a svaki dan se očekuje da stigne neophodni deo i vrlo brzo prelaz ponovo normalno funkcioniše. Inače, dnevno na tom mestu prođe od 15 do 20 teretnih i putničkih vozova, a slika voza i podignute rampe osvanula je ovih dana na društvenim mrežama.

Ova saobraćajnica otvorena je u aprilu ove godine, posle gotovo dve i po godine od njenog asfaltiranja. Ispred pružnog prelaza nalazi se odgovarajuća saobraćajna signalizacija i znak stop koji treba uvek poštovati prilikom prelaska pruge bez obzira u kom je rampa položaju.

Kurir.rs/T.Ilić

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja