ASFALT DOBILO 200 MEŠTANA MIONIČKOG SELA PLANINICE: Svako selo podjednako važno, sad imaju asfalt do crkve i škole
Foto: S.S.

ASFALT DOBILO 200 MEŠTANA MIONIČKOG SELA PLANINICE: Svako selo podjednako važno, sad imaju asfalt do crkve i škole

Srbija -

MIONICA - Više od 200 stanovnika mioničkog sela Planinica dobilo je asfalt ove godine. Nekadašnji makadam koji je vodio do centra sela, gde se nalaze crkva i škola, sada je asfaltiran, a u ovom delu je 2018. godine urađen je i most na Suvoborskoj reci u vrednosti od 13,7 miliona dinara. Pored toga, tada je izvršena i regulacija dela rečnog korita.

- Nastavljamo sa politikom razvoja naše opštine. Svako selo nam je podjednako važno. U ovoj godini asfalitirali smo oko 50 kilometara puteva u celoj opštini. Asfalitrali smo i put u Planinici u dužini od 1,8 kilometara, koji ima višestruki značaj, i za meštane, a i za centar sela gde se nalazi škola. Zajedno sa mostom koji smo ranije završili, novi asfalt će centru Planinice dati novi izgled, a dodatno olakšati stanovnicima tog kraj-rekao je Boban Janković, predsednik opštine Mionica.

On je dodao i da je 2021. godina investicija za Mionicu.

- U ovoj godini počeli smo realizaciju kapitalnog projekta izgradnje kanalizacije. Na taj projekat dugo se čekalo, a mi smo uspeli da započnemo realizaciju. Pored toga, počeli smo i radove na industrijskoj zoni koja će građanima Mionice doneti nova radna mesta- naveo je Janković.

U više od 30 mioničkih sela ove godine stigao je asfalt, a neka od njih su prvi put asfaltirana kao što je selo Golubac.

Kurir.rs/S.S./FOTO: S.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track