STIGLE 3 PRIJAVE: Konkurs za mlade poljoprivrednike u Loznici
Foto: Kurir.rs/T. Ilić

Odeljenje za privredu

STIGLE 3 PRIJAVE: Konkurs za mlade poljoprivrednike u Loznici

Srbija -

LOZNICA - Na drugi ovogodišnji konkurs koji je raspisala gradska uprava za mlade poljoprivrednike u predviđenom roku stigle su tri prijave, potvrđeno je danas u Odeljenju za privredu.

Kao i prvi put, u julu, u gradskom budžetu je mladim poljoprivrednicima namenjeno pet miliona dinara za podizanje proizvodnje na viši nivo u smislu prerade, kako bi postali konkurentniji na tržištu poljoprivrednih proizvoda.

Loznica, prijave, Gradska uprava
foto: Kurir.rs/T. Ilić

Ove sedmice nadležna komisija utvrdiće validnost dospelih prijava, obići teren, a posle isteka zakonskog roka za eventualne žalbe, odlučiti o prihvatanju ili odbacivanju pristiglih prijava, rekli su u Odeljenju za privredu. Lokalna samouprava zatim će na osnovu prijava i rang liste dodeljivati 70 odsto od ukupne vrednosti projekta prihvatljive investicije bez uračunatog PDV-a, najmanji iznos koji mladi mogu dobiti je 500.000, a najveći milion dinara. Mogli su se javiti mladi u svim oblastima poljoprivrede, a uslov je bio da imaju aktivno poljoprivredno gazdinstvo, bave se poljoprivrednom proizvodnjom, punoletni su i nemaju više od četrdeset godina. Isti broj prijava stigao je i na prvom konkursu, ali su odbijene iz formalno pravnih razloga.

Loznica, prijave, Gradska uprava, poljoprivrednici
foto: Kurir.rs/T. Ilić

Na području Grada Loznice registrovano je oko 6.500 poljoprivrdnih gaztdinstava, a kroz razne mere, konkurse i programe u gradskom budžetu je za poljoprivredu ove godine namenjeno oko 50 miliona dinara.

Kurir.rs/T.Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track