KORONA U PČINJSKOM OKRUGU: Testirano 389 građana, novozaražen svaki peti
Foto: Kurir.rs/T.S.

KORONA U PČINJSKOM OKRUGU: Testirano 389 građana, novozaražen svaki peti

Srbija -

U protekla 24 sata u kovid bolnicama Zdravstvenog centra Vranje bitku sa koronavirusom izgubila su dva pacijenta, saopštila je ova zdravstvena ustanova.

U kovid bolnicama ZC Vranje hospitalizovana su 84 pacijenta, svi su pozitivni na koronavirus i sa upalom pluća, dok su na kiseoniku 54 pacijenta. Na bolničko lečenje primljeno je 5 pacijenata, a otpušteno je 8. Za pacijente su slobodna 72 kreveta.

U kovid ambulanti ATD tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 227 pregleda, 74 prva i 153 kontrolna. Urađena je 71 laboratorijska analiza, 8 PCR i 82 antigenska testa. Od toga 34 su pozitivna na koronavirus.

U Dečjoj kovid ambulanti obavljena su 32 pregleda i 23 testiranja. Analize su potvrdile da su dva deteta pozitivna na koronavirus.

U Pčinjskom okrugu svaki peti testirani zaražen je koronavirusom. Prema poslednjim zvaničnim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije, na kovid-19 testirano je 389 osoba sa teritorije Pčinjskog okruga. Analize su pokazale da je 76 lica zaraženo korona virusom. U Vranju je 41 novooboleli, Surdulici 11, Bujanovcu osam, Vladičinom Hanu šest, Bosilegradu pet, Trgovištu tri i Preševu dva inficirana. Juče je imunizovano i 339 građana Srbije. Prvom dozom vakcinisano je 50, drugom 64 i trećom 225 lica, podaci su Zdravstevnog centra u Vranju. Sve je manje Makedonaca koji dolaze da se vakcinišu, tako da su iz Severna Makedonije juče bila samo četiri lica.

Od početka imunizacije zaključno sa jučerašnjim danom u Vranju je dato ukupno 108.112 doza svih vakcina. Na glavnom vakcinalnom punktu ZC Vranje date su juče i 43 doze vakcina protiv sezonskog gripa. -Od početka imunizacije protiv sezonskog gripa na glavnom vakcinalnom punktu ZC Vranje je dato ukupno 1.589 doza vakcina- saopšteno je iz ZC Vranje.

(Kurir.rs/T.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track