ZIMSKA SLUŽBA U LOZNICI SPREMNA: Sneg ih ni ove godine neće iznenaditi!
Foto: T.Ilić

ZIMSKA SLUŽBA U LOZNICI SPREMNA: Sneg ih ni ove godine neće iznenaditi!

Srbija -

LOZNICA – Što se tiče zimske službe u Loznici sneg može sutra da padne i biće spremno dočekan, tvrde nadležni, a danas su priredili smotru mehanizacije koja će se ove zime uhvatiti u koštac sa pahuljama i ledom. Preduzeće “Stobeks’’ zaduženo je opet za prohodnost saobraćajnica dok će javne površine i trotoare od snega čistiti KJP “Naš dom” koje je predstavilo čime raspolaže. Direktor ‘’Našeg doma’’ Janko Aleksić kaže da imaju svu neophodnu mehanizaciju da grad drže prohodnim i ako bude velikih snežnih padavina.

- Naša mehanizacija je spremna, imamo i dovoljan broj radnika i sneg nas ni ove godine neće iznenaditi Prema vremenskoj prognozi može ga biti krajem novembra, ili početkom decembra, a što se nas tiče može i pre da padne, spremni smo za sve što donosi zima – kazao je on.

Loznica, sneg
foto: T.Ilić

Za ‘’okršaj’’ sa snegom i ledom spreman je jedan bager, dva ulta, kamion sa korpom za skidanje lednica sa visine, traktor i ostala mehanizacija, a zimska služba je od prvog novembra u stalnom dežurstvu i tako će biti sve do prvog aprila, ukupno 151 dan. Preduzeće je za sada pripremilo 60 kubika peska, 13 tona industrijske sole i dve tone kalijum-hlorida za pločnike po gradu kako bi se izbeglo oštećivanje tih površina posipanjem soli i peska.

U zimskoj službi su 24 radnika, a staraju se da na području Loznice, Banje Koviljače i Lešnice, u vreme snega budu očišćeni pešački prelazi, mostovi, prilazi bolnici, gradskoj upravi, policiji, svim javnim ustanovama, obdaništima i školama, odnosno sve površine kojima se kreće najviše pešaka.

Loznica, sneg
foto: T.Ilić

Obezbeđen je i neophodan materijal za održavanje prohodnim lokalnih 325 kilometara puteva i ulica na kojima je najveća frekvencijom vozila za šta je potrebno 70 tona industrijske soli, a nabavljena je i šljaka, odnosno rizla, kažu iz JP ‘’Loznica razvoj’’ nadležnog da sve funkcioniše besprekorno. Na kritičnim usponima odavno je deponovan materijal da ga putari posipaju ručno po potrebi, a za zimsku službu koja brine o prioritetnim saobraćajnica a spremno je pet kompleta vozila plus građevinska mehanizacija.

Nadležni kažu da se prethodnih zima nije dogodilo da je zbog snega neki putni pravac bio neprohodan, odnosno zatvoren i da se nije mogao obavljati autobuski saobraćaj. Oni apeluju i na građane da u slučaju većih padavina očiste sneg ispred svojih lokala i tako pomognu zimskoj službi da grad što pre bude prohodan

Kurir.rs/T.Ilić

bonus video:

01:17

NAJSREĆNIJI MLADOŽENJA U ZEMLJI! Radomir oženio ALBANKU, pa dobio sina u 50. godini života

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track