MANJE PREGLEDA I SNIMANJA NA KOVID ODELJENJIMA U LOZNICI: Još 136 novozaraženih u Mačvanskom okrugu
Foto: Kurir.rs/T.I.

epidemija korona virusa

MANJE PREGLEDA I SNIMANJA NA KOVID ODELJENJIMA U LOZNICI: Još 136 novozaraženih u Mačvanskom okrugu

Srbija -

Broja pacijenata na kovid odeljenjima Opšte bolnice stalno opada i danas ih je hospitalizovano 84, jedan je na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji, a jedan intubiran.

Kroz Trijažni centar prošla su 172 pacijenta sa akutnim respiratornim tegobama, 52 je prvi put došlo zbog simptoma koji mogu ukazivati na kovid infekciju, dok su ostali bili kontrolni pregledi. Iz Trijaže je 28 pacijenata upućeno infektologu, a u ambulanti Infektivnog odeljenja obavljeno je 67 pregleda, s tim da nešto manje od trećine primljenih, njih dvadeset, ranije nije dolazilo. Na 90 rendgen snimaka Služba za radiološku dijagnostiku otkrila je sedamnaest novih upala pluća.

U Mačvanskom okrugu nastavljen je pad korona brojki pa je tokom jučerašnjeg dana broj pozitivnih 136, dvadeset manje nego u ponedeljak, a obolelih je manje za 108 i trenutno kovid muči 2.257 stanovnika dva grada i šest opština. Prema podacima šabačkog Zavoda za javno zdravlje Šabac i dalje ima najviše novopozitivnih, 69, Loznica 24, Bogatić 14, a 12 ih je u Vladimircima. Manje od deset ima Mali Zvornik gde ih je osam, Koceljeva četiri, Krupanj tri, a dva su u Ljuboviji. Što se tiče broja obolelih Šabac još nije ’’sišao’’ ispod hiljadu i trenutno ih je 1.017, sledi Loznica sa 480, zatim Bogatić 236, Vladimirci 162, Mali Zvornik 124, a 101 je u Krupnju.

Najbolje se drže Ljubovija sa 78 i Koceljeva koja ima 59 meštana koji se bore sa virusom. U okrugu su do sada obe doze vakcine protiv kovida primile 137.423 osobe, a 7.566 samo prvu.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track