USKORO NOVA INVESTICIJA U KRUŠEVCU: Švajcarska kompanija Etampa planira za početak da zaposli oko 40 ljudi!
Foto: Ž.M.

napredak

USKORO NOVA INVESTICIJA U KRUŠEVCU: Švajcarska kompanija Etampa planira za početak da zaposli oko 40 ljudi!

Srbija -

Kruševac je danas posetio vlasnik kompanije „Etampa“ iz Švajcarske Hans Rudolf Haefeli sa saradnicima. Gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović sa saradnicima - zamenikom načelnika Gradske uprave Vesnom Anđelić i Nenadom Bogićevićem, iz Odeljenja za investicije, razgovarala je potencijalnim investitorom. Razgovoru je prisustvovao i predstavnik RAS-a Vladimir Jovanović.

- Kruševac je nosilac sertifikata Grada sa povoljnim poslovnim okruženjem, što on po mnogim parametrima i dokazuje. Za sve investitore koji već posluju, ali i planiraju otvaranje kompanija, obezbeđeni su svi uslovi za nesmetan rad i razvoj. To se pre svega odnosi na dobru putnu infrastrukturu, uključujući i ubrzanu izgradnju Moravskog koridora, stabilno i pouzdano snabdevanje električnom energijom koje obuhvata i LED rasvetu, zatim razvijenu gasifikacionu, kanalizacionu i vodovodnu mrežu, kao i daljinsko grejanje.

Kruševac, investicija
foto: Ž.M.

Pritom se poštuju standardi očuvanja životne sredine i u tom kontekstu planira i izgradnja nove regionalne reciklažne deponije, izjavila je čelnica lokalne samouprave. Sve su to razlozi što su mnoge strane kompanije izabrale Kruševac kao željenu destinaciju osim otvaranja, neke su se opredelile i za proširenje proizvodnje. Radna snaga je dobre kvalitativne strukture, a lokalna samouprava u saradnji sa NSZ izlazi u susret investitorima i kroz pomoć u prekvalifikaciji za traženi kadar.

- Kruševac je i jedan od izabranih gradova za pilot projekat dualnog obrazovanja. Nakon prezentacije, gosti su predstavili svoju kompaniju koja posluje u oblasti automobilske industrije, elektronike, građevine,bezbednosne i medicinske tehnologije. U Kruševcu su našli odgovarajuću halu u zakup za nekoliko godina, a planiraju za početak zaposlenje oko 40-ak ljudi, uz perspektivnu mogućnost korišćenja dualnog obrazovanja.

Kruševac, investicija
foto: Ž.M.

Uticaj na životnu sredinu je osiguran, sa odgovarajućim standardima. Investicija u Srbiji biće oko 2 miliona evra, ističe gospođa Palurović. Nakon razgovora sa predstavnikom RAS-a Vladimirom Jovanovićem, koji je gostima iz Švajcarske predočio mogućnosti benefita od strane države, „Etampa“ će uputiti Pismo o namerama u kome će precizno predočiti biznis plan, koji planiraju da realizuju u Kruševcu.

Kurir.rs/Ž.M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track