GRADONAČELNIK: DUG KOJI SMO NASLEDILI VEĆI OD 10 MILIONA EVRA
Foto: Grad Šabac

GRADONAČELNIK: DUG KOJI SMO NASLEDILI VEĆI OD 10 MILIONA EVRA

Srbija -

Na današnjoj konferenciji za medije sazvane povodom posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njegovog dolaska na vojnu vežbu na prostoru Starog grada kod Šabačke tvrđave, gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić govorio je o navodima koje je predsednik izneo o dugovima Grada u koje je upao tokom bivše vlasti, kao i reakcijama odnosno saopštenju stranke Zajedno za Srbiju na te navode.

Gradonačelnik Pajić je potvrdio reči predsednika da je dug koji su nasledili u Gradu Šapcu veći od 10 miliona evra.

Aleksandar Pajić, Šabac
foto: Grad Šabac

,,Predsednik je rekao da će država pomoći da se pronađu mogućnosti da otplatimo dugovanja na lakši način. Sve što je prethodna vlast radila, mi sada plaćamo. Pojedini mediji i bivši gradonačelnik Nebojša Zelenović izneli su na svojim zvaničnim Fejsbuk stranicama niz neistina. Između ostalog, da je grad Šabac imao na računu tri miliona evra kada je došlo do promene vlasti, što nije istina. Zvanično, Grad Šabac je na računu 23. oktobra imao 182.298.124,95 dinara. To je duplo manje od tri miliona evra. Potraživanja prema budžetu grada su u to vreme bila nešto veća od 500 miliona. Zahvaljujući predsedniku Republike i ministru finansija dobili smo iz tekuće budžetske rezerve 300 miliona dinara i nismo morali na kraju 2020. godine da zadužimo grad”, rekao je gradonačelnik Aleksandar Pajić i dodao:

,,Pričaju da država duguje gradu Šapcu nekih 30 miliona evra. Molim g. Zelenovića da pokaže jedan zvaničan dokument gde to piše. Te priče koje priča Zelenović su prazne priče, kojima pokušava da opravda svoje neuspehe. Taj dug od 30 miliona evra ne postoji, on je fikcija u glavi bivšeg gradonačelnika da bi svoju nesposobnost opravdao i prebacio krivicu na drugog”, kaže gradonačelnik Pajić.

Aleksandar Pajić, Šabac
foto: Grad Šabac

U nastavku konferencije gradonačelnik je naveo kako neki ,,politički šarlatani” zamišljaju bavljenje politikom.

,,Podsećam da je Nebojša Zelenović na listi Demokratske stranke ušao u politiku, a zatim izabran za narodnog poslanika u Republici Srbiji. Pošto se posvađao sa gazdama Đilasom, Tadićem i ostalim rešio je da sa Petrovićem formira stranku Zajedno za Srbiju. Kada je video da nema podršku građana Šapca, onda je logo stranke menjao sa ćirilice na latinicu, kao i boju logoa, misleći da će tim političkim šarlatanstvom napraviti iskorak i da će neko da podrži njegovu politiku. Siguran sam da ni Strazbur, ni Brisel, ni Viola fon Kramon, ni bilo koji drugi evropski političari ne mogu dovesti nikoga na vlast u Srbiji, već samo građani Srbije. Vi morate da imate podršku u biračkom telu Srbije da biste mogli da ostvarite svoje ideje i ciljeve. Zato sam ja danas na mestu gradonačelnika, jer imamo više od 30.000 ljudi koji su glasali za politiku Srpske napredne stranke i predsednika Aleksandra Vučića”, rekao je Pajić.

Aleksandar Pajić, Šabac
foto: Grad Šabac

Prema rečima gradonačelnika Grad namerava da proširi kanalizacionu mrežu, a značajna sredstva iz državnog budžeta biće izdvojena za proširenje vodovodne mreže.

,,Radićemo 50 kilometara kanalizacione mreže na seoskom području i oko 100 kilometara u gradu i prigradskim naseljima. Postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda biće u Slepčeviću, Drenovcu, Prnjavoru i Lipolistu. Potpisan je projektni zadatak i projekat se već radi i finansira se iz državnog budžeta. U 2022. godini iz državnog budžeta predvidećemo oko 302 miliona dinara za proširenje vodovodne mreže u pet pravaca ukupne dužine 22 kilometara”, poručio je gradonačelnik Pajić.

Grad Šabac

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja