KORONA U MORAVIČKOM OKRUGU: Na bolničkom lečenju još jedna porodilja i troje dece, u kovid bolnici 101 pacijent
Foto: RINA

preminule dve žene iz ivanjice

KORONA U MORAVIČKOM OKRUGU: Na bolničkom lečenju još jedna porodilja i troje dece, u kovid bolnici 101 pacijent

Srbija -

Na kovid odeljenjima Opšte bolnice u Čačku tokom protekla 24 sata preminula su dva pacijenta, reč je o dve žene iz Ivanjice starosti 56 i 81 godina.

U četvrtom talasu korona zaraze, od sredine jula do danas, preminulo je 211 pacijenata iz Moravičkog okruga – 152 iz Čačka, 35 iz Ivanjice, 21 iz Lučana i dva iz Gornjeg Milanovca.

U kovid paviljonima čačanske bolnice trenutno je hospitalizovan 101 pacijent, osam manje nego juče. U protekla 24 sata primljeno je šest pacijenata sa simptomima koji ukazuju na moguću infekciju koronavirusom, 11 ih je otpušteno na kućno lečenje, a organizovan je jedan transport pacijenta na kliniku u Kragujevcu. Na pedijatriji je hospitalizovano troje kovid pozitivne dete, na ginekologiji porodilja obolela od korone, a dve osobe sa povredama nalaze se u izolaciji na odeljenju hirurgije. U respiratornom centru leči se 12 bolesnika, od kojih je jedan priključen na respirator.

U prijemno-trijažnoj ambulanti čačanske bolnice juče je evidentirano 99 pregleda, od čega 38 prvih. Dan pre toga bilo je 36 prvih i 59 kontrolnih pregleda.

Prema podacima čačanskog Zavoda za javno zdravlje u Moravičkom okrugu je testirano 436 osoba, od kojih 115 ima pozitivan nalaz PCR ili antigen testa. Od 269 uzoraka iz Čačka pozitivnih je 67, iz Gornjeg Milanovca od 83 uzorka pozitivnih je 25, iz Lučana od 34 uzorka pozitivnih je 10 i iz Ivanjice od 50 uzoraka pozitivnih je 13.

Juče je u Čačku vakcinisana je 591 osoba, od toga 50 lica primilo je prvu dozu, 72 je revakcinisano, a 469 je primilo treću dozu cepiva.

(Kurir.rs/D.Č.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track