KORONA U PČINJSKOM OKRUGU: Još 71 novozaražen, najviše u Vranju
Foto: Kurir.rs/T.S.

KORONA U PČINJSKOM OKRUGU: Još 71 novozaražen, najviše u Vranju

Srbija -

Prema poslednjim zvaničnim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije, na koronu je testirano 397 osoba sa teritorije Pčinjskog okruga.

Inficirano je 71 lice, 34 novozaraženih je iz Vranja. U Surdulici je registrovano 11, inficiranih u Vladičinom Hanu devet, Bosilegradu i Trgovištu po šest i Bujanovcu pet. U Preševu, gde je najveći broj vakcinisanih u okrugu, 75 odsto, nije otkriven nijedan slučaj zaražavanja.

U sredu, u Vranju su vakcinisane 302 osobe. Iz Severne Makedonije su četiri državljana koji su primili prvu dozu vakcine, podaci su Zdravstvenog centra u Vranju.

U kovid bolnicama Zdravstvenog centra u Vranju, u protekla 24 sata preminula su dva pacijenta od posledica korona visrusa, saopšteno je iz ZC Vranje.

Hospitalizovano je 88 pacijenata, svi su pozitivni na korona virus i imaju upalu pluća. Na kiseoniku je 55 pacijenata. Primljeno je šest, a iz bolnice otpuštena tri pacijenta. Za pacijente slobodno je 70 mesta.

U Kovid ambulanti ATD tokom jučerašnjeg dana obavljenо je 228 pregleda, od kojih su 73 prva. Urađeno je 78 antigenskih testova. Od toga 31 je pozitivan na korona virus.

Dečja kovid ambulanta pregledala je 41 dete. Testirano je 16 dece. Rezultati su pokazali da je pozitivno dvoje, uzrasta od 7 do 19 godina.

(Kurir.rs/T.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track