KORONA BILANS U ČAČKU: Od uvođenja kovid propusnica raste broj vakcinisanih u Čačku, tri nove žrtve korone
Foto: Kurir.rs/D.Č.

MORAVIČKI OKRUG

KORONA BILANS U ČAČKU: Od uvođenja kovid propusnica raste broj vakcinisanih u Čačku, tri nove žrtve korone

Srbija -

ČAČAK - Na kovid odeljenjima čačanske bolnice tokom protekla 24 sata preminula su tri pacijenta, muškarac iz Čačka (62), muškarac iz Lučana (84) i žena iz Prijepolja (77). U četvrtom talasu korona zaraze, od sredine jula do danas, preminulo je 213 pacijenata iz Moravičkog okruga – 153 iz Čačka, 35 iz Ivanjice, 22 iz Lučana i dva iz Gornjeg Milanovca.

U kovid paviljonima čačanske bolnice trenutno je hospitalizovano 105 pacijenata, četiri više nego juče.

U protekla 24 sata primljeno je 16 pacijenata sa simptomima koji ukazuju na moguću infekciju koronavirusom, a devetoro ih je otpušteno na kućno lečenje. Na pedijatriji je hospitalizovano dvoje kovid pozitivne dete, na ginekologiji porodilja obolela od korone, a dve osobe sa povredama nalaze se u izolaciji na odeljenju hirurgije.

U respiratornom centru leči se 13 bolesnika, od kojih je jedan priključen na respirator. U prijemno-trijažnoj ambulanti čačanske bolnice juče je evidentirano 109 pregleda, od čega 36 prvih. Dan pre toga bilo je 38 prvih i 57 kontrolnih pregleda.

Prema podacima čačanskog Zavoda za javno zdravlje, u Moravičkom okrugu je testirano 389 osoba, od kojih 73 ima pozitivan nalaz PCR ili antigen testa.

Od 220 uzoraka iz Čačka pozitivnih je 35, iz Gornjeg Milanovca od 73 uzorka pozitivnih je 21, iz Lučana od 31 uzorka pozitivnih je pet i iz Ivanjice od 65 uzoraka pozitivnih je 12.

Za razliku od vremena pre uvođenja kovid propusnica, broj vakcinisanih u Čačku je u novembru značajno uvećan. Prema podacima Radnog tima za praćenje virusa korona, prvom dozom nekog od četiri dostupna cepiva u septembru je imunizovano 1.552 Čačana, a mesec dana kasnije njih 1.782. U novembru se prvom dozom na dnevnom nivou vakciniše i do 100 Čačana.

Juče je u Čačku vakcinisano 522 lica, od toga 35 lica primilo je prvu dozu, 74 je revakcinisano, a 413 primilo je treću dozu vakcine.

Kurir.rs/D.Č.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track