Najnovije vesti

BAMBILEND JE BIO SIMBOL MOĆI MARKA MILOŠEVIĆA: Zvali su ga srpski Diznilend, na otvaranju bilo 2.000 ljudi, napravljen plan OBNOVE
Foto: Zorana Jevtić, Profimedia

plan za rekonstrukciju

BAMBILEND JE BIO SIMBOL MOĆI MARKA MILOŠEVIĆA: Zvali su ga srpski Diznilend, na otvaranju bilo 2.000 ljudi, napravljen plan OBNOVE

Srbija

„Završili smo idejno rešenje za „Bambi park“ koji će postati sportsko-rekreativni kompleks“, najavio je Saša Pavlović, gradonačelnik Požarevca.

Po njegovim rečima, u idejnom rešenju „Bambi park“ je podeljen na tri celine i sadržaće rekreativni i parkovski deo, avantura park i sportske terene, a detaljnije o tome govoriće na konferenciji za medije koja bi uskoro trebalo da bude održana, E-Braničevo.

„Na nama je da obezbedimo sredstva i da polako počnemo da uređujemo taj kompleks. Volje imamo, znanja imamo, najveća muka biće finansije, ali nadamo se da ćemo obezbediti novac“, rekao je Pavlović.

Grad je vlasnik nešto više od dva hektara, a 60 ari na prostoru „Bambi parka“ je u privatnom vlasništvu. Pavlović kaže da grad želi da otkupi taj prostor i da su bili u pregovorima ali da vlasnik ne želi da proda.

„Privatni vlasnik moraće da uredi taj prostor u skladu sa urbanističkim i planskim dokumentima, planom generalne regulacije prostor „Vašarišta“ i „Bambi parka“ je predviđen za sportsko-rekreativan sadržaj“, istakao je gradonačelnik.

Podsećamo, „Bambi park“ je počeo sa radom na Dan boraca, u julu 1999. godine, a na svečanom otvaranju prisustvovalo je više od 2.000 ljudi. Od samog otvaranja, srpska štampa je ovo mesto nazivala „Diznilend u Srbiji“, a za Požarevljane je ono predstavljalo jedno od retkih lokacija namenjenih za dečju igru. Tobogan, dvorac, lavirint, vidikovac, različiti sportski tereni, fontana, sunčani sat, bazen i različita mesta za odmor i rekreaciju samo su neki od sadržaja koji je ovaj prostor nudio.

Nažalost, ,,Bambilend“ je prestao sa radom već 2000. godine i od tada je samo propadao. Danas nema nikakvu namenu i potpuno je ruiniran.

(Kurir.rs/E-Braničevo, E.B.)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track