PADAJU BROJKE, ALI IMA PREMINULIH: Popustio zahvat koronavirusa u Loznici
Ilustracija, Foto: Zorana Jevtić

brojke

PADAJU BROJKE, ALI IMA PREMINULIH: Popustio zahvat koronavirusa u Loznici

Srbija -

LOZNICA – Nastavlja se poboljšanje epidemijske situacije u Loznici gde je manje pregleda i hospitalizovanih kovid pacijenata, ali nikako da se prekine crni niz preminulih koji traje nešto manje od dva meseca. Minulog vikenda zabeležena su još četiri smrtna slučaja povezana sa kovidom u lozničkoj bolnici pa je samo novembar odneo već 39 života. Smanjuje se broj hospitalizovanih i trenutno ih je 77, šest manje nego uoči vikenda, a tri pacijenta su na neinvazivnoj respratornoj podršci.

U Trijažnom centru Doma zdravlja ‘’Dr Milenko Marin’’ za vikend je obavljeno 367 pregleda, 135 manje nego prethodnog, od toga se 113 osoba javilo na prvi pregled zbog simptoma koji mogu ukazivati na kovid infekciju, a 61 je upućena infektologu.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Kurir.rs/T. Ilić

U ambulanti Infektivnog odeljenja pregledana su 162 pacijenta od kojih 34 nisu ranije dolazila dok je Služba za radiološku dijagnostiku uradila 289 snimaka pluća, 86 manje nego prethodnog vikenda, i otkrila 26 pneumonija. Bolja je situacija i u Mačvanskom okrugu gde je od 15. do 21. novembra potvrđen 831 pozitivan uzorak na kovid, 223 manje nego u prethodnoj sedmici. Manje je i obolelih i trenutno je ih je, prema podacima Zavoda za javno zdravlje u Šapcu, 1.866 u okrugu. Minule sedmice najviše pozitivnih imao je Šabac 347, slede ga Loznica sa 197, Bogatić 93, Mali Zvornik 57, Vladimirci 53, Krupanj 39, Koceljeva 27 dok ih je 18 u Ljuboviji. Tokom vikenda u okrugu je potvrđeno 150 novozaraženih, najviše u Šapcu i Loznici 63, odnosno 52, a najmanje u Koceljevi i Ljuboviji gde je novoinficirana po jedna osoba.

Osetan je pad broj obolelih, ali još uvek nijedna od osam lokalnih samouprava nije jednocifrena. Prednjače Šabac i Loznica sa 825, odnosno 424 bolesne osobe, u Bogatiću ih je 180, Vladimircima 123, Malom Zvorniku 118, Krupnju 86, Ljuboviji 56, a najbolje se drži Koceljeva sa 54 obolela od kovida.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track