Najnovije vesti

NEMA PREMINULIH KOVID PACIJENATA: Dobra vest iz Loznice posle skoro dva meseca
Foto: Kurir.rs/T. Ilić

kovid presek

NEMA PREMINULIH KOVID PACIJENATA: Dobra vest iz Loznice posle skoro dva meseca

Srbija
13:18h

LOZNICA - Prvi put posle gotovo dva puna meseca u današnjem zajedničkom izveštaju lozničke Opšte bolnice i Doma zdravlja ‘’Dr Milenko Marin’’ ne pominju se preminuli pacijenti na kovid odeljenjima.

Od izveštaja za 27. septembar pa sve do sada trajao je crni niz u kome je deset osoba preminulo do početka oktobra, u tom mesecu bitku su izgubile 74, a u novembru još 39, ukupno su u tom periodu zabeležena 123 smrtna slučaja povezana sa kovidom.

Na kovid odeljenjima danas je 78 pacijenata, jedan više nego juče, tri su na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji, a jedan je intubiran. U Trijažnom centru pregledana su 144 pacijenta sa akutnim respiratornim tegobama, 52 su došla prvi put sa simptomima moguće kovid infekcije, dok su ostalo bili kontrolni pregledi. Trideset osoba je iz Trijaže upućeno infektologu na dodatni pregled, gde je ukupno obavljeno 60 pregleda, devet je bilo prvih, dok je na 101 snimku Služba za radiološku dijagnostiku otkriveno šest novih pneumonija. Usporila je korona u Mačvanskom okrugu gde je tokom jučerašnjeg dana potvrđeno 116 pozitivnih uzoraka na kovid -19.

Prema podacima šabačkog Zavoda za javno zdravlje Šabac je imao 40, Loznica 26, Bogatić 18, a Vladimirci deset novoinficiranih. Jednocifreni su Ljubovija sa sedam, Krupanj šest, Mali Zvornik pet i Koceljeva sa četiri pozitivna. Nastavlja se i smanjenje broja obolelih pa ih je sada manje za 121, trenutno koronu ima 1.745 žitelja okruga. Šabac i Loznica prednjače sa 757, odnosno 411, sledi Bogatić 178, Vladimirci 113, Mali Zvornik 108, Krupanj 77, Ljubovija 52, a sa 49 na začelju je Koceljeva.

Kurir.rs/T.Ilić

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja