SKOK BROJA ZARAŽENIH U PČINJSKOM OKRUGU: Broj inficiranih skoro dupliran u poslednjih 24 časa
Foto: Kurir.rs/T.S.

bilans

SKOK BROJA ZARAŽENIH U PČINJSKOM OKRUGU: Broj inficiranih skoro dupliran u poslednjih 24 časa

Srbija -

VRANJE - Na kovid 19 testirano je 396 osoba sa teritorije Pčinjskog okruga. Prema poslednjimzvaničnim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije, analize su pokazale da je 71 lice zaraženo koronavirusom. Od ovog broja 43 novoobolele osobe su iz Vranja, 8 iz Surdulice, 7 iz Bosilegrada, po 5 inficiranih iz Vladičinog Hana i Bujanovca i 3 iz Trgovišta.

U Kovid ambulanti ATD tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 227 pregleda, 85 prvih i 142 kontrolna. Urađene su 75 laboratorijske analize, 4 PCR i 92 antigenska testa. Od toga 34 su pozitivna na koronavirus.

U kovid bolnicama ZC Vranje hospitalizovano je 88 pacijenata, svi su pozitivni na koronavirus i sa upalom pluća, dok je na kiseoniku 58 pacijenata. Na bolničko lečenje primljeno je 5 pacijenata i otpušteno toliko U kovid bolnicama je 70 slobodnih mesta. U Kovid ambulanti za decu pregledano 41 dete, urađena su 23 antigenska testa. Na kovid 19 pozitivno je dvoje dece uzrasta 7 do 19 godina. Dvoje dece poslato je na dalje lečenje na Pedijatriju. U Kovid ambulanti na Pedijatriji, Opšte bolnice Vranje je 12 pregleda.

Jedno dete transportovano je u Kovid bolnicu KC Niš.

Od početka imunizacije zaključno sa jučerašnjim danom u Vranju je dato ukupno 109.844 doza svih vakcina. Ukupan broj datih vakcina u ponedeljak je 268.

Na glavnom vakcinalnom punktu ZC Vranje istog dana dato je 25 doza vakcina protiv sezonskog gripa. -Od početka imunizacije protiv sezonskog gripa na glavnom vakcinalnom punktu ZC Vranje je dato ukupno 1.725 doza vakcina- saopštavaju iz ZC Vranje.

Kurir.rs/T.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja