ZAVRŠEN TREĆI KRUG VAKCINACIJE U SVIM SELIMA: Imunizacija protiv sezonskog gripa u Opštini Varvarin (FOTO)
Foto: Kurir/Ž.M.

ZAVRŠEN TREĆI KRUG VAKCINACIJE U SVIM SELIMA: Imunizacija protiv sezonskog gripa u Opštini Varvarin (FOTO)

Srbija -

Vakcinacijom meštana Zalogovca, Marenova i Parcana protiv sezonskog gripa zdravstveni radnici Doma zdravlja “Dr Vlastimir Godić” završili su treći krug vakcinacije u seoskim zdravstvenim ambulantama.

Prema rečima dr Aleksandra Josifova odziv građana je veliki, a vakcinacija se nastavlja i narednih dana u Domu zdravlja u Varvarinu, jer ova zdravstvena ustanova poseduje dovoljan broj doza trovalentne vakcine za građane do 65 godina starosti, kao i četvorovalentne za starije od 65 godina.

Varvarin
foto: Kurir/Ž.M.

"Najveći odziv je u Zalogovcu gde zaista imamo povećan broj pacijenata koji su želeli da prime ovu vakcinu koja će im sigurno pomoći u stvaranju nekog boljeg imuniteta u borbi protiv ovih virusa koji se trenutno aktivni. Odziv je varijabilan, u Donjem Krčinu smo imali 25 pacijenata, u Obrežu 17, u Bošnjanu oko 40, u Bačini 15, a ovde u Zalogovcu imamo preko 40 ljudi koji su vakcinisani protiv sezonskog gripa", kaže dr Josifov.

Varvarin
foto: Kurir/Ž.M.

Doktor Josifov poručuje da je vakcinacija korisna i predstavlja preventivnu zaštitu od sezonskih virusnih infekcija.

Varvarin
foto: Kurir/Ž.M.

"Akcija je završena na terenu, ali nije završena u Domu zdravlja u Varvarinu, što znači da može da se primi vakcina u Službi za vakcinaciju. Mi imamo obe vakcine i trovalentnu i četvorovalentnu i pozivam sve građane da dođu tamo", ističe dr Aleksandar Josifov.

Kurir.rs/Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track