SVE PRAZNIJA KOVID ODELJENJA U LOZNIČKOJ OPŠTOJ BOLNICI: Na bolničkom lečenju 71 pacijent, na respiratorima četvoro
Foto: Kurir.rs/T.Ilić

epidemija korona virusa

SVE PRAZNIJA KOVID ODELJENJA U LOZNIČKOJ OPŠTOJ BOLNICI: Na bolničkom lečenju 71 pacijent, na respiratorima četvoro

Srbija -

Na kovid odeljenjima lozničke Opšte bolnice trenutno se nalazi 71 pacijent, četiri manje nego juče, četiri su na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji, a jedan je intubiran.

Posle nedelja loših vesti juče, drugi put ove sedmice, u bolničkom izveštaju nema smrtnih slučajeva povezanih sa kovidom koji je samo u novembru odneo 40 života. Kroz Trijažni centar Doma zdravlja "Dr Milenko Marin" u sredu je prošlo 115 pacijenata sa akutnim respiratornim tegobama od kojih su 22 prvi put došla zbog simptoma koji mogu ukazivati na kovid infekciju, dok su ostali bili kontrolni pregledi. Služba za radiološku dijagnostiku primila je 91 pacijenta i dijagnostikovala osam novih pneumonija, a 22 su iz Trijaže upućena infektologu na dodatni pregled, gde su pregledane 54 osobe sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid od kojih dvanaest ranije zbog toga nije dolazilo kod lekara.

Dobre vesti stižu iz Zavoda za javno zdravlje u Šapcu prema čijim podacima je i tokom jučerašnjeg dana bilo manje od sto pozitivnih uzoraka na kovid -19, a broj obolelih je smanjen za 54 i trenutno ih je 1.561 u Mačvanskom okrugu. Od 82 pozitivna uzorka više od polovine ih je u dva grada, Šapcu 37 i Loznici 19, dok je od šest opština dvocifrena samo Koceljeva sa 11 inficiranih, sedam ima Bogatić, po tri Krupanj i Ljubovija, a po jednoga Vladimirci i Mali Zvornik.

Ubedljivo najviše obolelih od kovida ima Šabac gde su 674 takve osobe, slede Loznica sa 377 i Bogatić gde ih je 158 dok su ostala mesta sa manje od sto bolesnih. Vladimirci imaju 97, Mali Zvornik 82, Krupanj 68, Koceljeva 60, a Ljubovija je sa 45 najbolja u okrugu.

(Kurir.rs/T.I.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track