VAŽNO JE REAGOVATI: Loznica obeležava Dan borbe protiv nasilja nad ženama
Foto: Kurir/T.Ilić

kako iz začaranog kruga

VAŽNO JE REAGOVATI: Loznica obeležava Dan borbe protiv nasilja nad ženama

Srbija -

LOZNICA – Loznica obeležava Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, 25. novembar, a loznička Kancelarija za mlade je u saradnji sa RTV Podrinje i uz podršku lokalne samouprave snimila promotivni spot sa motivacionim porukama koje će pomoći i ohrabriti žrtve nasilja da reaguju i potraže pomoć.

- Današnji dan je prilika da se skrene pažnja javnosti na problem nasilja nad ženom, to je tema o kojoj treba češće da se govori i kako bi se ono smanjilo na najmanju moguću meru, kazao je Ljubinko Đokić, pomoćnik gradonačelnika.

- Na svu sreću u Loznici nismo imali slučajeve da žene izgube život kao žrtve nasilja, a u odnosu na prethodnu godinu, gde je bilo oko 180 prijava nasilja, imamo ih 50 manje u ovoj. Prema istraživanjima skoro svaka druga žena doživi neki oblik nasilja i s obzirom da je nasilnike veoma teško, ili čak nemoguće promeniti, ostaje da te žene društvu ohrabri kako bi one o tome više govorile jer samo tako mogu izaći iz tog začaranog kruga – kazao je on.

Da se nasilje može dogoditi svakome bilo da je reč o psihičkom, fizičkom, ili emotivnom zlostavljanju i to u porodičnim ili partnerskim odnosima kao i na radnom mestu, podsetila je Ana Jevtić, koordinator Kancelarije za mlade u Loznici. Bitno je to prepoznati i prijaviti, kaže ona i ističe da je potrebno reagovati na vreme i zaustaviti nasilje nad ženama. Povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama večeras će simbolično, narandžastom bojom biće osvetljen Vukov dom kulture u Loznici.

Kurir.rs/T. I

bonus video:

12:17

SRBIJA BOGATA PRIRODNIM VREDNOSTIMA: Po ovim principima se određuju biljne vrste za zaštitu, ne radi se samo o pravoj ugroženosti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track