BITKU SA KORONAVIRUSOM IZGUBILA TRI PACIJENTA! U Pčinjskom okrugu još 67 zaraženo koronavirusom, hospitalizovano 86 pacijenata
Foto: Kurir/T.S.

pandemija

BITKU SA KORONAVIRUSOM IZGUBILA TRI PACIJENTA! U Pčinjskom okrugu još 67 zaraženo koronavirusom, hospitalizovano 86 pacijenata

Srbija -

VRANJE - U Pčinjskom okrugu još 67 zaraženo koronavirusom, hospitalizovano 86 pacijenata Na kovid 19 testirana je 374 osoba sa teritorije Pčinjskog okruga. Prema poslednjim zvaničnim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije analize su pokazale da je 67 lica zaraženo koronavirusom. Od ovog broja 43 novoobolela su iz Vranja, 9 iz Surdulice, 6 iz Vladičinog Hana, 4 inficirana iz Bosilegrada, 3 iz Trgovišta i 2 iz Bujanovca.

Prema podacima ZC Vranje, u Kovid ambulanti ATD tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 188 pregleda, 72 prva i 116 kontrolnih. Urađene su 74 laboratorijske analize 2 PCR i 82 antigenska testa. Od toga 34 su pozitivna na koronavirus. U poslednja 24 časa i pored svih napora lekara, u Vranju su bitku sa koronavirusom izgubila tri pacijenta, zvanični su podaci saopšteni iz ove zdravstvene ustanove.

U kovid bolnicama ZC Vranje hospitalizovano je 86 pacijenata, svi su pozitivni na koronavirus i sa upalom pluća, dok je na kiseoniku 58 pacijenata. Na bolničko lečenje primljeno je 5 pacijenata i otpuštena su tri pacijenta. Jedan pacijent transportovan je za Kruševac. U kovid bolnicama su 72 slobodna mesta za pacijente. U Ambulanti pri Bolnici obavljeno 77 pregleda, sedmoro je testiranih pacijenata od kojih su tri pozitivna na koronavirus.

U Kovid ambulanti za decu pregledano njih 36. Urađeno 17 antigenskih testova. Rezultati su potvrdili da je dvoje dece uzrasta 7 do 19 godina pozitivno na kovid 19. Od početka imunizacije zaključno sa jučerašnjim danom u Vranju je dato ukupno 110.480 doza svih vakcina. U sredu su vakcinisane 344 osobe, saopštio je ZC Vranje.

- Od početka imunizacije protiv sezonskog gripa na glavnom vakcinalnom punktu ZC Vranje je dato ukupno 1.768 doza vakcina- navode iz ove zdravstvene ustanove.

Kurir.rs/T.S.

bonus video:

16:58

MAGNET ZA TURISTE! Farma koka nosilja pretvorena u jedinstven objekat! Ovde možete videti eksponate stare ČAK 80 MILIONA GODINA!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track