SVE MANJE PRVIH PREGLEDA: U Loznici popušta pritisak korone
Foto: Kurir/T.I.

mačvanski okrug

SVE MANJE PRVIH PREGLEDA: U Loznici popušta pritisak korone

Srbija -

Pritisak je malo popustio pa više nema velikih gužvi u Trijažnom centru Doma zdravlja "Dr Milenko Marin" mada je i juče ovde pregledano 107 osoba od kojih je 37 došlo na prvi pregled sa simptomima moguće kovid infekcije, a 23 su upućene infektologu.

Trenutno je na bolničkom lečenju 65 kovid pacijenata, pet manje nego juče, jedan je na invazivnoj, a četiri na neinvazivnoj respiratornoj podršci.

Nažalost, dve osobe su izgubile bitku pa je novembarski bilans smrtnih slučajeva povezanih sa kovidom do sada četrdeset i dva. U ambulanti Infektivnog odeljenja bolnice 58 pacijenta je pregledano, 19 se javilo prvi put, dok je Služba za radiološku dijagnostiku uradila 54 snimka pluća i otkrila sedam novih pneumonija.

U Mačvanskom okrugu se poslednjih dana broj novoinficiranih kreće oko osamdeset pa ih je juče bilo 89, sedam više nego dan pre, dok je nastavljen neprekidan pad broja obolelih kojih je trenutno 1.526, 35 manje nego u prethodnom izveštaju Zavoda za javno zdravlje u Šapcu. Više od polovine novopozitivnih imaju Šabac i Loznica, 40, odnosno 25, dok u šest opština nijedna nema više od osam koliko ih je u Bogatiću. Po pet ih je u Koceljevi i Krupnju, tri u Vladimircima, dva Ljuboviji, a jednog je imao Mali Zvornik. Što se tiče broja obolelih Šabac ih ima 654, Loznica 377, a trocifren je još samo Bogatić sa 151 žiteljem koji boluje od kovida. Vladimirci imaju 92, Mali Zvornik 78, Krupanj 67, Koceljeva 63, a najmanje bolesnih od korone je u Ljuboviji gde boluju 44 osobe.

Inače, u Mačvanskom okrugu, dva grada i šest opština, do sada je obe doze vakcine primila 139.201 osoba, a 7.293 samo prvu.

Kurir.rs/T.I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track