SVE VEĆA FABRIKA KISEONIKA: Loznica – zelena oaza, grad bogatiji za nove sadnice
Foto: T.I.

ozelenjavanje

SVE VEĆA FABRIKA KISEONIKA: Loznica – zelena oaza, grad bogatiji za nove sadnice

Srbija -

LOZNICA - Lozničke ulice, trgovi, ali i parkovi u gradu, na Lagatoru, Banji Koviljači i Lešnici ovih dana postaju bogatiji za nove sadnice stabala. Pored redovnog posla uklanjanja opalog lišća i orezivanja stabala radnici KJP ‘’Naš dom’’ posadili su veći broj sadnica visokih stabala drveća, biće ih ukupno oko 700, a sav posao treba da bude okončan narednog meseca, kažu u preduzeću.

Loznica
foto: T.I.

Osim stabala zelene površine biće obogaćene i sa po 400 komada žbunja i ruža, čime se nastavlja pre nekoliko godina započeta praksa da Loznica bude što zelenija.

Osim iz ‘’Našeg doma’’ i preko drugih organizacija u gradu se radi na ozelenjavanju pa u poslednjem periodu u proseku svake godine Loznica postaje bogatija za po hiljadu novih sadnica lišćara i četinara. Inače, Loznica održava ukupno oko 60 hektara zelenih površina, od čega su više od polovine uređene, a obećanje lokalne vlasti, dato prilikom izgradnje blokovskih parkinga u gradskom jezgu, je da će gde god bude iz nekog razloga uklonjeno jedno umesto njega biti tri nova stabla zasađena.

(Kurir.rs/T.I)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track