PREMINUO VLASNIK I GLAVNI UREDNIK PORTALA INFOVRANJSKE: Saša Stojković Babačko umro u 58. godini posle kraće bolesti
Foto: T. S.

sahrana sutra u 14 sati

PREMINUO VLASNIK I GLAVNI UREDNIK PORTALA INFOVRANJSKE: Saša Stojković Babačko umro u 58. godini posle kraće bolesti

Srbija -

GORNJE NEDELJICE - Vlasnik i glavni i odgovorni urednik portala InfoVranjske Saša Stojković Babačko preminuo je danas u 58. godini, nakon kraće bolesti, saopštio je taj portal.

Rođen je 1963. u Vranju, a osnovnu i srednju školu završio je u rodnom gradu. U Pozorištu "Bora Stanković" Vranje bio je angažovan od 1985, a ostvario je preko 100 glumačkih i 11 rediteljskim premijera, ostavljajući neizbrisiv trag u istoriji vranjskog teatra.

Za glumački rad rad dobio je tri glumačke i rediteljsku nagradu za najbolju predstavu na festivalu "Zlatni osmeh" u Republici Srpskoj.

Novinarstvo je bilo sastavni deo njegovog stvaralačkog opusa decenijama. Najpre je radio kao voditelj na OK Radiju, a više od 20 godine njegov glavni i odgovorni urednik.

Od 1995. je radio za nedeljnik Vranjske, gde je na kraju postao i urednik portala pre gašenja tog nedeljnika.

Bio je uradnik i RTV Vranje, gde je vodio tu televiziju sa Vukašinom Obradovićem sedam dana.

Pored toga, radio je i za Press, Politiku, Radio 202 i druge medijske kuće. Dobitnik je najvećeg priznanja za novinarstvo u Srbiji za seriju tekstova objavljenih u nedeljniku Vranjske.

Do smrti je radio kao predsednik udruženja gradjana "Tim za razvoj i integracije" i bio je glavni i odgovorni urednik portala InfoVranjske.rs.

Komemoracija će biti održana u nedelju u Pozorištu "Bora Stanković" u Vranju u 9 sati, a sahrana će se obaviti u 14 časova na Šapranačkom groblju.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track