KORONA U PČINJSKOM OKRUGU: Bitku sa korona virusom izgubila tri pacijenta
Foto: Kurir/T.S.

pandemija ne posustaje

KORONA U PČINJSKOM OKRUGU: Bitku sa korona virusom izgubila tri pacijenta

Srbija -

U Pčinjskom okrugu na koronu pozitivno 51 lice, bitku sa korona virusom izgubila tri pacijenta Na koronu je testirano 360 osoba sa teritorije Pčinjskog okruga. Pozitivno je 51 lice. U Vranju je obolela 31 osoba, Surdulici i Bosilegradu po šest zaraženih, Trgovištu četiri, dok su uVladičinom Hanu i Bujanovcu po dva novoinficirana lica.

U Kovid ambulanti ATD tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 229 pregleda. Zbog simptoma koji ukazuju na kovid infekciju pregledano je 78 građana, obavljen je i 151 kontrolni pregled. U dve kovid bolnice u Vranju hospitalizovana su 74 pacijenta, svi su pozitivni na koronavirus i imaju upalu pluća. Na kiseoničkoj potpori je 55 bolesnika. Na bolničko lečenje primljeno je petoro i isto toliko pacijenata otpušteno. Jedan je transportovan za Kruševac. Za kovid pacijente slobodna su 84 mesta.

kovid, Loznica, korona
foto: T.Ilić

U poslednja 24 časa i pored svih napora lekara, u Vranju su bitku sa koronavirusom izgubila tri pacijenta, zvanični su podaci saopšteni iz ZC Vranje. Prema podacima Zdravstvenog centra Vranje pregledano je 40 dece u Kovid dečjoj ambulanti. Urađena su 24 antigenska testa. Rezultati analize su pokazali da je pozitivno dvoje dece. Od početka imunizacije zaključno sa jučerašnjim danom u Vranju je dato ukupno 110.965 doza svih vakcina. Juče su u Vranju imunizovane 204 osobe iz Srbije i 17 građana Severne Makedonije, podaci su Zdravstvenog centra.

- Od početka imunizacije protiv sezonskog gripa na glavnom vakcinalnom punktu ZC Vranje je dato ukupno 1.810 doza vakcina- saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove.

Kurir.rs/T.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track