KORONA VIRUS U PČINJSKOM OKRUGU: Još 57 zaraženih, 72 hospitalizovana pacijenta Bitku sa kovidom19 izgubila dva pacijenta
Foto: SOPA Images / Sipa Press / Profimedia, Ilustracija

brojke

KORONA VIRUS U PČINJSKOM OKRUGU: Još 57 zaraženih, 72 hospitalizovana pacijenta Bitku sa kovidom19 izgubila dva pacijenta

Srbija -

Sa teritorije Pčinjskog okruga, na kovid 19 testirano je 328 osoba. Prema poslednjim zvaničnim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije, analize su pokazale da je 57 zaraženo koronavirusom. Iz Vranja je 40 novoobolelih, 8 iz Vladičinog Hana, 6 iz Surdulice, 2 inficirana iz Bujanovca i jedan iz Trgovišta.

Nema zaraženih u opštini Bosilegrad.

Prema podacima Zdravstvenog centra u Vranju, u Kovid ambulanti ATD tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 188 pregleda, 74 prva i 114 kontrolnih. Urađeno je 55 laboratorijskih analiza, 81 antigenski test. Od toga 32 su pozitivna na koronavirus.

U poslednja 24 časa i pored svih napora lekara, u Vranju su bitku sa koronavirusom izgubila dva pacijenta, zvanični su podaci saopšteni iz ZC Vranje.

U kovid bolnicama ZC Vranje hospitalizovana su 72 pacijenta, svi su pozitivni na koronavirus i sa upalom pluća, dok je na kiseoniku 50 pacijenata. Na bolničko lečenje primljena su 3 pacijenta, dok su dva otpuštena.

Jedan pacijent je transportovan za Kruševac. U kovid bolnicama je za pacijente 86 slobodnih mesta.

U Kovid ambulanti za decu obavljeno je 30 prvih i 8 kontrolnih pregleda. Urađeno je 25 antigenskih testova. Rezultati analize pokazali su da je troje dece pozitivno na kovid 19. Na dalje lečenje na Pedijatriju poslata su dva deteta uzrasta do 6 godina.

Od početka imunizacije zaključno sa jučerašnjim danom u Vranju su date 111.153 doze svih vakcina.

Juče su vakcinisana 143 građana Srbije i 45 Makedonaca.

- Od početka imunizacije protiv sezonskog gripa na glavnom vakcinalnom punktu ZC Vranje je dato ukupno 1.819 doza vakcina- saopštio je ZC Vranje.

(Kurir.rs/T. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track