Priprema se evakucija na Tari, teško na Vrškoj čuki
Foto: Pozar, Srbija, Tanjug

Šumski požari

Priprema se evakucija na Tari, teško na Vrškoj čuki

Srbija -
Štab za vanredne situacije Zaječara proglasio je vanrednu situaciju zbog velikog požara na Vrškoj čuki, pa su za gašenje požara na raspolaganju sva komunalna preduzeća i službe

BEOGRAD - Na Tari se požar razbuktao pa se priprema eventualna evakuacija ugroženih meštana, a zbog velikog požara na Vrškoj čuki, u blizni granice s Bugarskom, na podrčju opštine Zaječar je proglašena vanredna situacija.

Na Tari gori oko 300 hektara šume uprkos vanrednim naporima vatrogasno spasilackih jedinica, a "pripremamo se za evakuaciju ukoliko to bude neophodno", rekao je zamenik načelnika Sektora MUP-a za vanredne situacije Đorđe Babić.

On je, kazao da požar u blizini Zaovine gase i avioni Ruske Federecije, koji će biti angažovani sve dok ne padne mrak.

Do širenja požara došlo je zbog jakog vetra, tako da se vatra prošila i na deo predela prema Mokroj Gori, izjavio je Tanjugu načelnik Uprave vatrogasno-spasilačkih jedinica MUP-a Srbije Goran Nikolić.

Nikolić je naveo da gori više od 300 hektara šume na Tari i da su vatrogasci uspeli da zaštite 10 kuća na Zaovinama od napredovanja vatrene stihije.

Štab za vanredne situacije Zaječara proglasio je vanrednu situaciju zbog velikog požara na Vrškoj čuki, pa su za gašenje požara na raspolaganju sva komunalna preduzeća i službe.

Predstavnik Sektora MUP-a za vanredne situacije Dragan Dončevski je rekao da su i građani uključeni u gašenje vatre.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja