MANJE OD 100 SNIMAKA PLUĆA: Korona bilans u Loznici
Foto: T.Ilić

Nastavljeno pražnjenje kovid odeljenja

MANJE OD 100 SNIMAKA PLUĆA: Korona bilans u Loznici

Srbija -

LOZNICA - Poučeni dosadašnjim iskustvom zdravstveni radnici se ne opuštaju mnogo jer su već prošli taj scenario da korona popusti pa onda udari još jače, ali im svakako prija manji pritisak na Trijažni centar Doma zdravlja ‘’Dr Milenko Marin’’ i kovid odeljenja lozničke Opšte bolnice.

U ponedeljak je obavljeno 125 pregleda u Trijažnom centru gde se prvi put javilo 32 građana sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid infekciju, ostalo su bile kontrole, a infektologu je upućeno 26 pacijenata. Kroz ambulantu Infektivnog odeljenja prošlo je 56 pacijenata, od kojih petnaest nije do sada dolazilo kod lekara zbog sumnje na koronu, dok je Služba za radiološku dijagnostiku OB Loznica primila 87 pacijenata i posle snimanja pluća otkriveno je devet novih pneumonija.

Nastavljeno je pražnjenje kovid odeljenja na kojima se danas nalaze 54 pacijenta, dva manje negojuče, jedan je na neinvazivnoj respratornoj podršci, a jedan je preminuo. U ovom mesecu je do sada ukupno bilo 47 smrtnih slučajeva povezanih sa kovidom. U dva grada i šest opština Mačvanskog okruga juče je potvrđeno 87 pozitivnih uzoraka na kovid, a broj obolelih je i dalje na nizbrdici, ima ih 1.270, 68 manje nego u prethodnom izveštaju šabačkog Zavoda za javno zdravlje.

Šabac je imao 31, Loznica 27, a Vladimirci dvanaest pozitivnih. Ostali su jednocifreni, Bogatić šest, Krupanj pet, Ljubovija tri, Mali Zvornik dva, a jednog Koceljeva. Najviše onih koji boluju od korone i dalje je u Šapcu i Loznici, 525, odnosno 328, a trocifren je još jedino Bogatić gde ih je 127. Ostali nemaju više od 87 koliko ih je u Vladimircima, slede Krupanj sa 61, Mali Zvornik 58, Koceljeva 49, a sa 35 najbolje se drži Ljubovija.

Kurir.rs/T.I.

Bonus video:

12:01

BIĆE I PETE I ŠESTE DOZE VAKCINE! Doktor Stojanović naglasio KORONA SE NEĆE LAKO ZAVRŠITI! Jedini spas vakcinacija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja