Najnovije vesti

KORONA BROJKE U VRANJU: Obolele još 43 osobe u Pčinjskom okrugu
Foto: Kurir.rs/T.S.

pandemija

KORONA BROJKE U VRANJU: Obolele još 43 osobe u Pčinjskom okrugu

Srbija
21:58h

VRANJE - Od 327 testiranih osoba na kovid 19 sa teritorije Pčinjskog okruga, 43 su zaražene koronavirusom, poslednji su zvanični podaci Gradskog štaba za vanredne situacije. Analize su pokazale da je 35 novoobolelih iz Vranja, po 3 iz Bujanovca i Bosilegrada i 2 iz Vladičinog Hana. U ostalim opštinama Pčinjskog okruga nisu zabeleženi novi slučajevi zaražavanja kovidom 19. Prema podacima ZC Vranje, u Kovid ambulanti ATD tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 237 pregleda, 76 prvih i 161 kontrolni. Urađene su 62 laboratorijske analize, 76 antigenskih testova. Od toga 29 je pozitivno na koronavirus.

U kovid bolnicama ZC Vranje hospitalizovano je 66 pacijenata, svi su pozitivni na koronavirus i sa upalom pluća, dok je na kiseoniku 49 pacijenata. Na bolničko lečenje primljeno je 9 pacijenata, a otpuštena su četiri. Dva pacijenta poslata su za Surdulicu. Za pacijente u kovid bolnicama slobodna su 92 mesta. U Kovid ambulanti za decu pregledano 51 dete. Urađena 23 antigenska testa.

Rezultati su potvrdili da je pozitivno 4 dece, uzrasta 7 do 19 godina. Imunizacija Iz Zdravstvenog centra u Vranju saopštavaju da je, uz saglasnost predsednice Vlade Republike Srbije i Ministarstva zdravlja, od 1. decembra 2021. godine, omogućena vakcinacija stranih državljana svim dostupnim vakcinama u Republici Srbiji, u skladu sa Stručno- metodološkim uputstvom za sprovođenje vanredne preporučene imunizacije protiv COVID-19 u Republici Srbiji. Ograničenja se ne odnose, kako na vrstu vakcine, tako i na dozu vakcine,

Strani državljani, bez obzira na zemlju porekla mogu se vakcinisati na vakcinalnim punktovima u Srbiji protiv COVID-19 prvom, drugom ili trećom dozom, bez obzira na vrstu vakcine, navedeno je u saopštenju ove zdravstvene ustanove. Od početka imunizacije zaključno sa poslednjim novembarskim danom Od početka imunizacije zaključno sa poslednjim novembarskim danom u Vranju je dato ukupno 111.686 doza svih vakcina.

Samo u novembru u Vranju su date ( prva, druga i treća doza ) 7.793 vakcine, saopšteno je iz Zdravstvenog centra u Vranju. Procentualna zastupljenost u imunizaciji u svim dozama vakcina u novembru građana Srbije je 95, 1 odsto, a građana Republike Severne Makedonije 4, 9 odsto. -Od početka imunizacije protiv sezonskog gripa na glavnom vakcinalnom punktu ZC Vranje je dato ukupno 1.853 doze vakcina- saopšteno je iz ZC Vranje.

Kurir.rs/T.S.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track