KORONA U MAČVANSKOM OKRUGU: Prepolovljen broj hospitalizovanih pacijenata u lozničkoj Opštoj bolnici!
Foto: Kurir.rs/T. Ilić

malo bolja situacija

KORONA U MAČVANSKOM OKRUGU: Prepolovljen broj hospitalizovanih pacijenata u lozničkoj Opštoj bolnici!

Srbija -

LOZNICA – Koliko se promenila korona slika u lozničkoj Opštoj bolnici pokazuje podatak da se trenutno na bolničkom lečenju nalazi 51 kovid pacijent, a pre samo mesec dana bilo ih je 116 na kovid odeljenjima. U odnosu na jučerašnji dan u bolnicu su dve osobe manje, jedan pacijent je na neinvazivnoj respratornoj podršci, a jedan je preminuo i to je šesti smrtni slučaj u ovom mesecu.

Kroz Trijažni centar Doma zdravlja ‘’Dr Milenko Marin’’ prošlo je sto građana, za trećinu, njih 33 bio je to prvi pregled zbog simptoma moguće kovid infekcije, a infektologu je upućeno osamnaest pacijenata. U ambulanti Infektivnog odeljenja pregledana su 43 pacijenta od kojih četrnaest nije ranije dolazilo lekaru dok je Služba za radiološku dijagnostiku na 54 rendgenska snimka otkrila šest novih pneumonija.

Bolje vesti stižu i iz šabačkog Zavoda za javno zdravlje prema čijim podacima su u Mačvanskom okrugu tokom jučerašnjeg dana potvrđena 52 pozitivna uzorka na kovid-19, dvadeset i tri manje nego dan pre, a smanjen je i broj obolelih za 29 i trenutno ih je 890. U utorak je Šabac imao 18 pozitivnih dok u ostalih sedam mesta nijedno nije imalo više od osam novoinficiranih koliko ih je bilo u Loznici.

Po sedam su imali Vladimirci i Bogatić, šest Koceljeva, Krupanj tri, Ljubovija dva dok je jedan sa područja malozvorničke opštine. Dva grada i dalje imaju najviše obolelih, Šabac 363 i Loznica 245, a od šest opština najviše ih je u Bogatiću 98. Vladimirci imaju 55 žitelja koji ratuju sa virusom, Krupanj 47, Koceljeva 40, Ljubovija 25, a na začelju je Mali Zvornik gde boluje sedamnaest osoba. Očito je popustio stisak koronavirusa, ali to ne znači opuštanje niti da je kovid potpuno zauzdan.

Kurir.rs/T.Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track