KORONA U PČINJSKOM OKRUGU: Manji broj zaraženih i hospitalizovanih od kovida
Foto: Kurir/T.S.

ide na bolje

KORONA U PČINJSKOM OKRUGU: Manji broj zaraženih i hospitalizovanih od kovida

Srbija -

Na kovid 19 testirano je 288 osoba sa teritorije Pčinjskog okruga. Prema poslednjim zvaničnim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije, analize su pokazale da je 28 lica zaraženo koronavirusom. U Vranju je 12 novih slučajeva, 7 iz Surdulice, po 3 inficirana iz Vladičinog Hana i Bujanovca, 2 iz Bosilegrada i jedan iz Trgovišta.

Prema podacima ZC Vranje, u Kovid ambulanti ATD tokom jučerašnjeg dana obavljen je 161 pregled, 55 prvih i 111 kontrolnih. Urađeno je 7 PCR i 55 antigenskih testova. Od toga 10 je pozitivno na koronavirus. U poslednja 24 časa i pored svih napora lekara, u Vranju je bitku sa koronavirusom izgubio jedan pacijent, zvanični su podaci saopšteni iz Zdravstvenog centra u Vranju.

U kovid bolnicama ZC Vranje hospitalizovano je 58 pacijenata, svi su pozitivni na koronavirus i sa upalom pluća, dok su na kiseoniku 44 pacijenta. Na bolničko lečenje primljena su 4 pacijenta, a otpušteno šest. U kovid bolnicama je 100 slobodnih postelja za pacijente. U Dečjoj kovid ambulanti obavljena 33 pregleda. Troje dece upućeno je na dalje lečenje na Pedijatriju. Urađeno je 25 antigenskih testova, rezultati su potvrdili da je jedno dete uzrasta do sedam godina pozitivno na koronavirus.

Od početka imunizacije zaključno sa jučerašnjim danom u Vranju je dato ukupno 113.856 doza svih vakcina. Juče su date 184 vakcine. Na glavnom vakcinalnom punktu ZC Vranje istog dana je dato 10 doza vakcina protiv sezonskog.

- Od početka imunizacije protiv sezonskog gripa na glavnom vakcinalnom punktu ZC Vranje date su ukupno 1.953 doze vakcina-saopštio je ZC Vranje.

Kurir.rs/ T.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja