VALJEVO: Sneg očišćen sa ulica, dežurne ekipe izlaze po pozivu građana
Foto: Kurir/S.S.

VALJEVO: Sneg očišćen sa ulica, dežurne ekipe izlaze po pozivu građana

Srbija -

Snežne padavine donele su mnogobrojne probleme u valjevskom kraju, ali i na Divčibarama. U Valjevu, pored otežanog saobraćaja zbog velike količine snega na ulicama, do nekih delova grada se teško dolazilo, a mnogi građani su ostali i bez struje.

Najgora situacija je na seoskom području, gde pored snega koji pravi problem na putevima, pojedini žitelji još uvek nemaju struju.

U Valjevu zbog velike količine snega pala su stabla u pojedinim valjevski naseljima, a nekim građanima su oštećena i parkirana vozila.

Na zvaničnom sajtu grada Valjeva sinoć oko 20 časova je objavljeno da su očišćene ulice prvog prioriteta. Nakon toga je usledilo čišćenje ulica drugog prioriteta, a zatim će dežurne ekipe će izlaziti po pozivu građana.

„Napadalo je dosta snega, ali je čišćenje ulica u gradu i na Divčibarama počelo je u nedelju od ranog jutra. Gradske ulice čisti 12 vozila ’Ingrap omnija’, a na Divčibarama dva vozila, koja sklanjaju sneg sa kolovoza i posipaju so. Zbog velike količine snega, zavejani su i seoski putevi i u toku je njihovo čišćenje“, navedeno je na zvaničnom gradskom sajtu.

Kako je objavljeno, ekipe JKP „Vidrak“ juče su bile dodatno angažovane na uklanjanju slomljenih stabala po gradskim ulicama. Zbog težine snega, mnogo je stabala puklo i palo po gradskim ulicama. U uklanjanju drveća, ekipama „Vidraka“ pomagali su i valjevski vatrogasci. Radnici „Vidraka“ su čistili trotoare i trgove i posipali so, ali se apeluje da građani budu oprezni prilikom kretanja po gradu.

Na Divčibarama je palo oko 70 centimetara snega, a snežni nanosi su preko jednog metra. I u vodećem turističkom mestu valjevskog kraja bilo je dosta problema zbog nestanka struje, ali i zavejanih lokalnih puteva.

(Kurir.rs/S.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track