KORONA SE PRIMIRILA U MAČVANSKOM OKRUGU: Hospitalizovano 40 pacijenata, najviše novozaraženih u Šapcu
Foto: Kurir.rs/T. Ilić

KORONA SE PRIMIRILA U MAČVANSKOM OKRUGU: Hospitalizovano 40 pacijenata, najviše novozaraženih u Šapcu

Srbija -

Sudeći po brojkama koje se u zajedničkom izveštaju lozničke Opšte bolnice i Doma zdravlja "Dr Milenko Marin" pominju poslednjih dana korona virus se osetno primirio.

Trenutno se na kovid odeljenjima lozničke Opšte bolnice nalazi 40 pacijenata, isto kao i tokom vikenda, tri pacijenta su na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji, jedan je intubiran, a preminulih nema. U Trijažnom centru Doma zdravlja ’’Dr Milenko Marin’’ pregledano je 87 osoba, od toga se 27 javilo na prvi pregled sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid infekciju, a njih deset je upućeno infektologu. Pregledano je 31 lice u ambulanti Infektivnog odeljenja, a od togа četiri nisu ranije zbog kovida dolazila lekaru. Služba za radiološku dijagnostiku imala je takođe manje posla, primila je 33 pacijenta i dijagnostikovane su tri nove pneumonije.

Prema podacima šabačkog Zavoda za javno zdravlje od 6. do 12. decembra u Mačvanskom okrugu potvrđeno je 390 pozitivnih slučajeva na kovid -19, 52 manje nego u prethodnoj sedmici. Tokom jučerašnjeg dana potvrđeno je 50 pozitivnih uzoraka na kovid -19, a više od polovine, njih trideset bilo je u Šapcu. Loznica je imala sedam, Vladimirci šest, Bogatić i Koceljeva po tri, a Ljubovija jednog pozitivnog.

U opštinama Krupanj i Mali Zvornik nije bilo novoinficiranih. Nastavljeno je smanjenje broja obolelih, manje ih je za 38 i u okrugu trenutno od kovida boluje 801 osoba. Šabac ima 313 bolesnih, Loznica 226 dok nijedna od opština nije više trocifrena. Bogatić ima 99 građana koji se bore sa virusom, Vladimirci 61, Krupanj 44, Koceljeva 29, Ljubovija 17, a najbolja je situacija u Malom Zvorniku sa dvanaest bolesnih.

Obe vakcine u okrugu primilo je 142.300 građana, a 5.886 samo prvu.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track